Almeerder zamelt meer dan 100.000 euro in voor slachtoffers treinongeval Oss
Klik om te vergroten


Almeerder zamelt meer dan 100.000 euro in voor slachtoffers treinongeval OssGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zaterdag 22 september 2018 om 13:38 uur


Almeerder Nick Nietveld heeft de afgelopen dagen in totaal meer dan 100.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van het treinongeval in de Brabantse plaats Oss.

Bij het ongeval raakte een elektrische bolderkar in aanrijding met een trein, hierbij kwamen vier jonge kinderen om het leven. Een ander kindje en de begeleidster raakte zwaargewond.

Doel

Het doel van de inzamelingsactie was om 60.000 euro binnen te halen om te helpen bij een mooi afscheid of waar nodig hulpmiddelen voor de overlevenden.

"Ik ken deze mensen niet, maar op het moment dat ik dit hoorde voelde ik mij net zoals velen onder ons erg geschokt", vertelt Nick die het doel had om 10.000 euro per slachtoffer in te zamelen.

De gemeente Oss heeft een rekening geopend zodat het ingezamelde bedrag daar op gestort kan worden, vanuit daar zal het geld verdeeld worden onder de slachtoffers en de nabestaanden.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.