Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Brief over verouderde seniorenflat in Almere Buiten: "Lijkkist wordt rechtop in de lift gezet"

Brief over verouderde seniorenflat in Almere Buiten: "Lijkkist wordt rechtop in de lift gezet"

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Bewoners van een seniorenflat aan de Haasweg in Almere Buiten hebben een brief gestuurd aan de gemeenteraad waarin zij pleiten voor aanpassingen in het gebouw om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

In de brief vertelt één van de bewoners dat de betreffende bewoners steeds ouder worden maar de huidige voorzieningen hen te kort schiet.

"Van de overheid moeten mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen en moet daar de eventueel verpleegkundige en huishoudelijke zorg geboden worden. De flat is ongeveeer 25 jaar oud en heeft één lift die echter te klein is voor een brancard en een lijkkist", aldus de bewoonster.

Het gevolg van de te kleine lift is dat bewoners per brancard door de brandweer het gebouw uitgetild moeten worden en dat lijkkisten rechtop in de lift moeten worden geplaatst.

Groot onderhoud

In november zal de lift 12 dagen buiten gebruik zijn wegens groot onderhoud. Door GoedeStede wordt er wel een tijdelijke traplift aangebracht en zal er iemand aanwezig zijn om bewoners te begeleiden.

De bewoners zien echter liever een nieuwe lift die groter is, dan dat er groot onderhoud wordt verricht aan de huidige lift.

Oplossing

"Of de koker groot genoeg is voor een grotere lift weet ik niet, maar een grotere bouwen kan natuurlijk ook. Dat kost geld, maar wat kosten al die extra voorzieningen in november en is die lift daarna echt veilig? En wat kost het als steeds vaker mensen door de brandweer naar beneden getakeld moeten worden?", vraagt de bewoonster zich af.

Alhoewel een beslissing vanuit de kant van GoedeStede zou moeten komen, hopen de bewoners dat de gemeente iets voor de bewoners zou kunnen betekenen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.2 ℃
Voelt als 14.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 15.2 ℃ (01.10 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog