Totale kosten Floriade nu over de 100 miljoen: wethouder heeft 7,5 miljoen extra nodig
Klik om te vergroten


Totale kosten Floriade nu over de 100 miljoen: wethouder heeft 7,5 miljoen extra nodigGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 05 oktober 2018 om 12:30 uur


De kosten voor de Floriade zijn opnieuw opgelopen: volgens wethouder Loes Ypma is er 7,5 miljoen euro extra nodig waardoor het totaalbedrag voor het evenement nu op 103,4 miljoen euro staat.

Het is niet de eerste keer dat er extra geld wordt uitgetrokken. In totaal valt de Floriade nu al 12 miljoen euro duurder uit dan in het begin werd begroot.

Floriadewijk

Nadat de Floriade in 2022 heeft plaatsgevonden, heeft de gemeente het plan om een nieuwe wijk te bouwen in het gebied bestaande uit 600 woningen.

Omdat de grond aan een projectontwikkelaar minder geld oplevert dan gehoopt, moet de gemeente het verschil van 7,5 miljoen euro zelf zien te dekken.

Ypma verwacht dat er in de toekomst geen extra geld meer nodig zal zijn voor het evenement.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.