Verdachte van vuurwerk-incident Grote Markt krijgt gebiedsverbod van burgemeester Weerwind
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Verdachte van vuurwerk-incident Grote Markt krijgt gebiedsverbod van burgemeester Weerwind
Laatste update: maandag 08 oktober 2018 - 15:34 uurBurgemeester Weerwind heeft maandag een gebiedsverbod opgelegd aan de persoon die verdacht wordt van het gooien van zwaar vuurwerk in Club 26Twelve.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september. Doordat het vuurwerk niet is afgegaan, vielen er geen gewonden. 

De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het vuurwerk onschadelijk te maken.

Op vrije voeten

De verdachte is inmiddels op vrije voeten. Om te voorkomen dat de veiligheid en openbare orde verder wordt verstoord, is er gekozen voor een gebiedsverbod van één maand waarbij de verdachte niet op de Grote Markt mag komen.

"De inzet van deze bestuurlijke maatregel is gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat", aldus de woordvoerder van de burgemeester. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.