Verdachte van vuurwerk-incident Grote Markt krijgt gebiedsverbod van burgemeester Weerwind
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Verdachte van vuurwerk-incident Grote Markt krijgt gebiedsverbod van burgemeester Weerwind

Verdachte van vuurwerk-incident Grote Markt krijgt gebiedsverbod van burgemeester Weerwind

Burgemeester Weerwind heeft maandag een gebiedsverbod opgelegd aan de persoon die verdacht wordt van het gooien van zwaar vuurwerk in Club 26Twelve.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september. Doordat het vuurwerk niet is afgegaan, vielen er geen gewonden. 

De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het vuurwerk onschadelijk te maken.

Op vrije voeten

De verdachte is inmiddels op vrije voeten. Om te voorkomen dat de veiligheid en openbare orde verder wordt verstoord, is er gekozen voor een gebiedsverbod van één maand waarbij de verdachte niet op de Grote Markt mag komen.

"De inzet van deze bestuurlijke maatregel is gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat", aldus de woordvoerder van de burgemeester. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 35.330
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 4.8 ℃
Voelt als 1.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (02.55 uur)
Hoogst 5.0 ℃ (10.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)