1

Word jij onze 37,399e volger?

instagram

linkedin

Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt

Politiek en gemeente Stripheldenbuurt


Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft maandagmiddag de nieuwe locatie van het Pieter Baan Centrum (PBC) in de Stripheldenbuurt geopend.

In het Pieter Baan Centrum wordt de psychische gesteldheid van verdachten in strafzaken onderzocht. Deskundigen onderzoeken bijvoorbeeld of een verdachte een stoornis heeft of toerekeningsvatbaar is. Ook wordt gekeken of iemand in aanmerking komt voor tbs.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) besloot eerder om het PBC van Utrecht naar Almere te verhuizen als alternatief van ingrijpend onderhoud aan de locatie in Utrecht die zo'n 70 jaar geleden in gebruik werd genomen.

De PBC zit nu naast de tbs-kliniek in de Stripheldenbuurt gevestigd.


Tags bij dit artikel: Stripheldenbuurt

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Stripheldenbuurt of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Vacature-alert - 17 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 17 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Maandag 18 oktober 2021

13.9 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 12,4 °C. - meer weer »

Ma

13 - 18 °

Di

15 - 18 °

Wo

11 - 11 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only