Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt
Laatste update: maandag 08 oktober 2018 - 17:29 uurMinister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft maandagmiddag de nieuwe locatie van het Pieter Baan Centrum (PBC) in de Stripheldenbuurt geopend.

In het Pieter Baan Centrum wordt de psychische gesteldheid van verdachten in strafzaken onderzocht. Deskundigen onderzoeken bijvoorbeeld of een verdachte een stoornis heeft of toerekeningsvatbaar is. Ook wordt gekeken of iemand in aanmerking komt voor tbs.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) besloot eerder om het PBC van Utrecht naar Almere te verhuizen als alternatief van ingrijpend onderhoud aan de locatie in Utrecht die zo'n 70 jaar geleden in gebruik werd genomen.

De PBC zit nu naast de tbs-kliniek in de Stripheldenbuurt gevestigd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.