Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt

Pieter Baan Centrum geopend in Stripheldenbuurt

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft maandagmiddag de nieuwe locatie van het Pieter Baan Centrum (PBC) in de Stripheldenbuurt geopend.

In het Pieter Baan Centrum wordt de psychische gesteldheid van verdachten in strafzaken onderzocht. Deskundigen onderzoeken bijvoorbeeld of een verdachte een stoornis heeft of toerekeningsvatbaar is. Ook wordt gekeken of iemand in aanmerking komt voor tbs.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) besloot eerder om het PBC van Utrecht naar Almere te verhuizen als alternatief van ingrijpend onderhoud aan de locatie in Utrecht die zo'n 70 jaar geleden in gebruik werd genomen.

De PBC zit nu naast de tbs-kliniek in de Stripheldenbuurt gevestigd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 35.330
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.7 ℃
Voelt als 2.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (02.55 uur)
Hoogst 5.7 ℃ (13.04 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)