Adriana Strating nieuwe directeur KAF
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Adriana Strating nieuwe directeur KAF
Laatste update: dinsdag 09 oktober 2018 - 17:09 uurAdriana Strating is door de Raad van Toezicht van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) benoemd tot nieuwe directeur van de stichting. Zij volgt per 1 november Jeroen van de Wiel op die na ruim 5 jaar het stokje aan haar overdraagt.

Guus Stoelinga, voorzitter van de Raad van Toezicht, zegt uit te kijken naar de samenwerking met Strating.

"We hebben haar leren kennen als een verbinder met een grote ervaring en interesse in de culturele sector. Haar ervaring als ondernemer in combinatie met een out-of-the box mentaliteit maken dat zij voor ons de geschikte persoon is om KAF naar een volgende fase te leiden", vertelt Stoelinga. 

Ervaringen

Adriana heeft meer als 30 jaar ervaring in diverse leidinggevende functies binnen de culturele en aanpalende sectoren. De laatste 10 jaar heeft zij zich daarbij met name gericht op het professionaliseren en uitbouwen van culturele organisaties die na een verandertraject toe waren aan het uitbouwen en bestendigen van hun positie in de culturele markt.

"Ik ga met veel energie mijn brede kennis en ervaring inzetten voor de Kunstlinie Almere Flevoland. Een organisatie met een prachtig cultuur maatschappelijk product waar ik zowel heel veel passie voor heb, alsook heel veel mogelijkheden voor zie", reageert Strating. 

Transitie van Schouwburg naar KAF

Adriana’s voorganger Jeroen van de Wiel  heeft KAF in de afgelopen jaren door het verander proces van Schouwburg naar brede kunstinstelling geloodst.

Guus Stoelinga: "wij bedanken Jeroen voor zijn waardevolle bijdrage voor de cultuur in Almere, en natuurlijk heel specifiek voor de geweldige manier waarop hij KAF door transitie heeft geloodst.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.