Grote zorgen over stijgende kosten Floriade: verlies van 7 miljoen euro
Klik om te vergroten


Grote zorgen over stijgende kosten Floriade: verlies van 7 miljoen euroGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 09 november 2018 om 11:56 uur


De gemeenteraad van Almere heeft grote zorgen over de kosten van de Floriade, welke alsmaar blijven stijgen. Een meerderheid van de raad blijft echter achter het evenement staan,zo bleek donderdagavond tijdens de politieke markt.

Voor de zomer werd er nog rekening gehouden met een winst van één miljoen euro - nu blijkt volgens nieuwe berekeningen dat er grote kans is op een verlies van ruim 7 miljoen euro.

Boycot door SP

De SP maakte donderdagavond kenbaar de Floriade van af nu te zullen boycotten door niet meer mee te willen praten over de voorbereidingen.

Na het kenbaar maken van de boycot voegde SP-fractievoorzitter Hans Everhard woord bij daad en verliet de raadszaal.

"Nog meer geld nodig"

De kostenpost die de gemeente Almere zou moeten bijdragen aan het evenement, werd eerder begroot op 10 miljoen euro.

Volgens het college zou dit nog wel eens kunnen oplopen tot zo'n 28 á 35 miljoen euro. In totaal is de totale kostenpost voor het evenement begroot op meer dan 100 miljoen euro.

Meerderheid vóór Floriade

Alhoewel er partijen zijn die de Floriade liever kwijt dan rijk zijn, blijft een meerderheid van de gemeenteraad achter de Floriade staan. Wel bleken de voorstanders van de Floriade geschrokken te zijn van de nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de Floriade vooral voor verlies zal zorgen.

Wethouder Loes Ypma kon geen toezegging doen dat er in de toekomst niet nog meer geld nodig is voor de Floriade.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.