Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Politie Almere ziet toename in aangiftes van oplichting via WhatsApp
Laatste update: maandag 03 december 2018 - 08:30 uurDe afdeling recherche van de politie in Almere ziet een toename in het aantal aangiftes van oplichting via WhatsApp en waarschuwt inwoners om alerter te zijn.

"De aangever krijgt in deze zaken een appje van een bekende, vaak een familielid. De strekking van het bericht is dat deze een nieuw telefoonnummer heeft en dat een rekening met enige spoed moet worden betaald", aldus de politie.

De politie raadt aan om bij dergelijke betaalverzoeken altijd te controleren of het echt om de persoon gaat, door bijvoorbeeld het stellen van aanvullende vragen of starten van een audiogesprek.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.