Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Top-10 meest gelezen artikelen in 2018

Top-10 meest gelezen artikelen in 2018

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

De gemiddeld 120.000 unieke lezers per maand zorgden in 2018 voor miljoenen paginaweergaven waardoor er een top-10 is samengesteld van meest gelezen artikelen dit jaar.

Weet jij alle tien de onderwerpen nog te herinneren?

Nummer 10: Driedaagse OV-staking

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni reden er geen bussen in Almere vanwege een staking waarbij buschauffeurs actie voerden voor een beter CAO.

Ook in de rest van Nederland lag het streekvervoer stil. Onder meer werd er een vermindering van de werkdruk geëist, ook wilden buschauffeurs iedere 2,5 uur een (plas)pauze en een loonsverhoging van 3,5 procent.

Nummer 9: Leger ingezet bij Oostvaardersplassen vanwege activisten

Op dinsdag 24 april werd op verzoek van de politie de hulp van het leger ingeroepen om toezicht te houden bij de Oostvaardersplassen. Volgens de politie klommen er nog steeds activisten over het hek.

In april liepen de emoties onder activisten hoog op: zij vernielden onder meer de toegangspoort van het bezoekerscentrum, knipten een hek open waardoor er dieren op de snelweg belandde en moesten worden afgeschoten, hielden demonstraties en bedreigden boswachters.

Nummer 8: Metropolegarage ontruimd vanwege scheuren in steunpilaren

Op maandag 10 september werd de Metropolegarage in Almere Stad per direct ontruimd en afgesloten doordat er scheuren waren ontdekt in meerdere steunpilaren op meerdere verdiepingen.

Autobezitters konden hun auto een dag later onder begeleiding één voor éen uit de garage ophalen.

Opvallend detail: al in 2015 werd er een melding gedaan over scheuren in de steunpilaren. In oktober werd de garage weer geopend.

Nummer 7: Stroomstoring treft groot deel van Almere

Op zaterdag 3 november werd een groot deel van Almere, Naarden en Huizen getroffen door een stroomstoring. Niet alleen waren huishoudens getroffen, ook verkeerslichten in de stad werkten niet meer.

Na de stroomstoring hadden huishoudens vervolgens geen water doordat ook een waterpompstation was getroffen door de stroomstoring.

Nummer 6: Intimidatie en bedreigingen aan eind van Ramadan

Handhavers van de gemeente Almere zouden aan het eind van de Ramadan instructies hebben gekregen om niet te handhaven. Bij een moskee in Staatsliedenwijk zouden moskeegangers de parkeerhavens hebben geblokkeerd zodat omwonenden niet naar hun werk konden. Ook zouden verschillende omwonenden zijn bedreigd.

De PVV stelde vragen over het onderwerp. Het college van B&W antwoordde dat afspraken met handhavers niet afwijken van reguliere inzet en er één aangifte van bedreiging was opgenomen.

Nummer 5: Vechtpartij tussen omstanders en politie bij mogelijke ontvoering in Almere Haven

Op zaterdag 21 juli werd er geprobeerd om een meisje te ontvoeren in Almere Haven waarbij een gevecht onstond tussen omstanders en de politie.

De politie hield uiteindelijk vier verdachten aan, één agent raakte gewond. Van het incident verschenen videobeelden op internet.

http://www.almere-nieuws.nl/nieuws/21082/grote-markt-afgezet-explosieven-opruimingsdienst-ter-plaatse-voor-incident/

Nummer 4: Grote Markt afgesloten vanwege zwaar vuurwerk

In de vroege ochtend van zaterdag 29 september werd er zwaar vuurwerk naar binnen gegooid bij een horecagelegenheid op de Grote Markt. Er werd één verdachte aangehouden.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen om het materiaal onschadelijk te maken.

Nummer 3: Gordon's relatie met Kevin uit Almere

Op maandag 12 februari werd het nieuws naar buitengebracht dat Gordon een relatie had met de 27-jarige Kevin uit Almere, het nieuws behaalde landelijke media.

Niet veel later op de dag bleek de relatie alweer beëindigd omdat de Almeerder een dubbelleven zou leiden waarbij er door sommigen zelfs aangifte werd gedaan.

De Almeerder spande een rechtzaak aan wegens smaad en laster maar verloor deze.

Nummer 2: Staatsloterij zoekt winnaar van 200.000 euro

Bij de trekking van donderdag 10 mei viel er op een lot welke in Parkwijk werd verkocht 200.000 euro. De winnaar meldde zich echter niet waardoor de Staatsloterij een oproep verspreidde.

Het lot betrof een 1/5 lot wat betekent dat op de andere vier loten ook 200.000 euro viel.

Nummer 1: Stille tocht voor dodelijk slachtoffer schietincident Verzetswijk

Op vrijdag 2 maart werd een stille tocht georganiseerd voor de 20-jarige Sabri Mansour welke op dinsdag 27 februari werd doorgeschoten in een woning aan de Kapitein de Langestraat.

Na de schietpartij werden er twee verdachten aangehouden, een derde verdachte meldde zich uiteindelijk op het politiebureau.

De stille tocht werd georganiseerd om het slachtoffer te herdenken en aandacht te vragen voor zinloos en jeugdig geweld.

Lees ook dit artikel:
Jaaroverzicht 2018


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.9 ℃
Voelt als 14.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (09.42 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog