Verbindt je met ons!

(Advertentie verbergen?)

Politiek en gemeente

"Iran zit achter moord in Literatuurwijk"

"Iran zit achter moord in Literatuurwijk"

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Iran zit achter de moord op Mohammad Samadi welke in december 2015 werd gepleegd in de Literatuurwijk. Dat schrijven ministers Blok en Ollongren aan de Tweede Kamer op basis van sterke aanwijzingen door de AIVD.

Mohammad Samadi was in Nederland bekend onder de naam Ali Motamed. Naast de moord in Literatuurwijk werd er in 2017 een man in Den Haag om het leven gebracht, waar Iran ook verantwoordelijk voor wordt gehouden.

De strafrechtelijke onderzoeken naar de twee moorden lopen nog.

Sancties

Op basis van de sterke aanwijzingen heeft de EU dinsdag sancties opgelegd aan het Iraanse ministerie van Inlichtingen en Veiligheid en aan twee personen die betrokken zijn bij de moorden.

"Meer vijandelijke acties"

Volgens de EU is Iran betrokken bij nog meer vijandelijke acties, waaronder een aantal aanslagen in Frankrijk en Denemarken die voorkomen konden worden.

"Iran is te kennen gegeven dat betrokkenheid bij dergelijke acties totaal onacceptabel is en onmiddelijk gestaakt moet worden", staat er in de brief aan de Tweede Kamer. Wanneer Iran niet meewerkt, worden verdere sancties niet uitgesloten.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Laatste tweets van Max

Je kunt Max ook volgen op Instagram en Facebook.

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.1 ℃
Voelt als 6.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.8 ℃ (03.47 uur)
Hoogst 6.1 ℃ (10.55 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)