"Iran zit achter moord in Literatuurwijk"
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Iran zit achter moord in Literatuurwijk"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 08 januari 2019 om 13:55 uur


Iran zit achter de moord op Mohammad Samadi welke in december 2015 werd gepleegd in de Literatuurwijk. Dat schrijven ministers Blok en Ollongren aan de Tweede Kamer op basis van sterke aanwijzingen door de AIVD.

Mohammad Samadi was in Nederland bekend onder de naam Ali Motamed. Naast de moord in Literatuurwijk werd er in 2017 een man in Den Haag om het leven gebracht, waar Iran ook verantwoordelijk voor wordt gehouden.

De strafrechtelijke onderzoeken naar de twee moorden lopen nog.

Sancties

Op basis van de sterke aanwijzingen heeft de EU dinsdag sancties opgelegd aan het Iraanse ministerie van Inlichtingen en Veiligheid en aan twee personen die betrokken zijn bij de moorden.

"Meer vijandelijke acties"

Volgens de EU is Iran betrokken bij nog meer vijandelijke acties, waaronder een aantal aanslagen in Frankrijk en Denemarken die voorkomen konden worden.

"Iran is te kennen gegeven dat betrokkenheid bij dergelijke acties totaal onacceptabel is en onmiddelijk gestaakt moet worden", staat er in de brief aan de Tweede Kamer. Wanneer Iran niet meewerkt, worden verdere sancties niet uitgesloten.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.