Voorjaarseditie Festival Zoet op Stadslandgoed de Kemphaan
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Voorjaarseditie Festival Zoet op Stadslandgoed de Kemphaan
Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 - 15:55 uurHet Festival der Zoete Verleidingen komt naar Almere: Stadslandgoed de Kemphaan is van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april het decor van een sfeervol festijn waar taartenbakkers en zoetekauwen drie dagen hun hart kunnen ophalen.

Heel veel tongstrelende taartjes, workshops, bakdemo's, maar ook sfeervolle aankleding en tientallen gevarieerde stands zorgen ervoor dat het festival bij velen staat aangeschreven als het gezelligste dagje uit. Het festival wordt georganiseerd door B-Event Organisatiebureau uit Zuidwolde dat al meer dan 20 jaar tekent voor onderscheidende concepten en events.

De organisatie is begin januari begonnen en er hebben zich al bijna 50 standhouders aangemeld - wie ook als standhouder wil deelnemen kan zich aanmelden via de website.

Begrip in het noorden

Het evenement is in het noorden van het land een begrip - het wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in het Drentse brinkdorp Sleen. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Daarnaast is de zomer voor sommige producten niet ideaal.

"Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief. En deze voorjaarseditie is net een week voor de Pasen, een mooie gelegenheid om een paastaart te maken of paaslekkernijen in te slaan", vertelt Anneke Boekee.

Bekende patissiers

Taartenbakkers komen voor inspiratie en ontmoetingen met bekende patissiers, zoetekauwen kunnen genieten van huisgebakken taartjes en andere lekkernijen. Bovenal is het evenement populair vanwege de zorgvuldig geselecteerde stands met bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams.

Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alles zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires.

De Opkikker

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag zal geld worden ingezameld voor Stichting De Opkikker, deze organisatie uit Almere verzorgt lichtpuntjes voor langdurig zieke kinderen en hun gezinsleden.

Zo'n tweeduizend keer per jaar verrast Stichting De Opkikker gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Wie mee wil doen met de taartenbakwedstrijd kan zich aanmelden via de site.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Het Festival der Zoete Verleidingen.

-


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.