Verbindt je met ons!

(Advertentie verbergen?)

Politiek en gemeente

Raad voor de Journalistiek: "Almere DEZE WEEK had niet mogen publiceren over Herrema"

Raad voor de Journalistiek: "Almere DEZE WEEK had niet mogen publiceren over Herrema"

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Het lokale huis-aan-huisblad Almere DEZE WEEK had niet mogen publiceren over ex-wethouder Tjeerd Herrema totdat er een definitief onderzoeksrapport was vrijgegeven. Dat is de conclusie van de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) na een klacht door Herrema.

Herrema diende een klacht in tegen Almere DEZE WEEK en in het bijzonder tegen redacteur Marcel Beijer. Tijdens een broekzakgesprek meende de redacteur in kwestie te horen hoe Herrema seksuele handelingen verrichtte op het toilet.

Broekzakgesprek

De ex-wethouder bleek echter een grote boodschap te hebben gedaan waarbij het broekzakgesprek onbewust werd gepleegd.

Ook werden er verschillende berichten verstuurd via Messenger naar de redacteur waarbij er werd gemeend dat de berichten de betekenis hadden van 'bellenblazen met sperma'.

"Verstoorde werkrelatie"

Omdat de redacteur de werkrelatie ernstig verstoord vond, werd er een klacht ingediend bij de burgemeester waarna een artikel verscheen in de krant en op de website van het huis-aan-huisblad.

Over de kwestie ontstond ophef waar ook landelijke media zich mee begonnen te bemoeien. Er werd een onderzoek ingesteld maar het kwaad bleek al geschied: Tjeerd Herrema trad af als wethouder.

Ombudsman

Een onderzoek welke werd ingesteld door het college werd behandeld door de Ombudsman, die verklaarde dat de klacht tegen Herrema ongegrond was.

Volgens de Ombudsman was de duiding van het bewuste broekzakgesprek niet aangetoond, evenals de symbolen die Herrema heeft verstuurd naar Beijer.

Aangifte

In juli deed Herrema aangifte van smaad en laster tegen Beijer. Volgens Herrema werd de beslissing om aangifte te doen genomen omdat de redacteur bij zijn verhaal blijft en niet tot rectificatie over wilde gaan.

Het strafrechterlijke onderzoek loopt nog.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Laatste tweets van Max

Je kunt Max ook volgen op Instagram en Facebook.

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.7 ℃
Voelt als 4.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.8 ℃ (03.47 uur)
Hoogst 6.1 ℃ (10.55 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)