Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Ombudsman: "Klacht door AlmereDezeWEEK tegen Herrema ongegrond"

Ombudsman: "Klacht door AlmereDezeWEEK tegen Herrema ongegrond"

De Ombudsman heeft vastgesteld dat de door AlmereDezeWEEK ingediende klacht ongegrond is. Dat blijkt uit het rapport wat de Ombudsman heeft uitgebracht.

Volgens de Ombudsman is de duiding van het bewuste broekzakgesprek niet aangetoond, evenals de symbomen die Herrema heeft verstuurd naar de betreffende redacteur.

Herrema heeft zijn uitleg daarentegen wèl kunnen onderbouwen met bewijzen en verklaringen, onder andere uit zijn privételefoon. 

Blij

Herrema zegt in een verklaring blij te zijn met het uitgebrachte rapport en heeft het voornemen om stappen te ondernemen tegen de krant AlmereDezeWEEK.

"Omdat hiermee fundamentele principes van journalistiek geweld is aangedaan, ligt een klacht bij de Raad voor de Journalistiek nu voor de hand. Ook zal ik eisen dat AlmereDezeWEEK tot rectificatie overgaat en de ongegrondverklaring van de klacht publiceert", aludus Herrema.

Ook overweegt Herrema nadere juridische stappen te ondernemen als het gaat om schadevergoeding wegens reputatiechade.

Coalitie

Herrema besloot om als wethouder op te stappen nadat de coalitiepartijen (op PvdA na) het vertrouwen in de wethouder opzegden, terwijl het college eerder besloot om eerst het onderzoek af te wachten.

Nu het rapport er is komt het gedrag van de coalitiepartijen ChristenUnie, D66, GroenLinks en VVD volgens Herrema ook in het juiste daglicht te staan: "Zonder alle feiten te kennen en zonder de resultaten van het onderzoek af te wachten is het vetrouwen in mij opgezegd. Puur op basis van beeldvorming."

Herrema verwacht concrete stappen van de raad en het college tot eerherstel en compensatie van reputatieschade.

Terugkeer

Ondanks dat Herrema zou kunnen terugkeren, is hij dit niet van plan. Wel verwacht hij van de raad en het college dat er recht wordt gedaan aan hetgeen wat er is gebeurd en dat er adequaat wordt gereageerd op de uitkomsten van het onderzoeksrapport door de Ombudsman.

'Cymbub'

Na het broekzakgesprek en de verstuurde berichten ('cymbub' en een aantal Emoji's) had de betreffende redacteur contact met een collega waarin hij denkt een masturberende wethouder aan de lijn te hebben gehad.

De collega zei vervolgens dat 'cymbub' wel eens 'cumbub' zou kunnen zijn (bellenblazen met sperma). Na het contact tussen de twee redacteuren wordt er door de redacteur in kwestie een bericht verstuurd naar Herrema over het broekzakgesprek waarin hij hem wijst op het broekzakgesprek.

De redacteur zegt er niets mee te gaan doen en adviseert in het vervolg om voorzichtiger te zijn.

Uiteindelijk verscheen er toch een artikel in AlmereDezeWEEK omdat de betreffende redacteur vond dat de werkrelatie ernstig werd verstoord: Herrema reageerde met 'hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen' wat de redacteur beschouwde als een intimiderende en onbetamelijke opmerking.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.7 ℃
Voelt als 1.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog