Sinds deze week kun je in Almere gebruikmaken van de Europese taxidienst Bolt. Met de uitbreiding naar Almere komt Bolt tegemoet aan de groeiende vraag van chauffeurs en biedt het passagiers makkelijk, betaalbaar en verantwoord vervoer. Het mobiliteitsplatform lanceerde vorig jaar zomer in de regio’s Amsterdam en Haarlem en breidde het servicegebied recentelijk al uit naar 't Gooi. 

Honderden chauffeurs zijn inmiddels aangesloten bij Bolt, waar je via de app je bestemming doorgeeft, een rit aanvraagt en in kunt stappen zodra je chauffeur is gearriveerd.

"We zien een significant deel van onze ritten eindigen in Almere. Een rit bestellen vanuit deze stad was tot nu toe echter nog geen optie. Door deze uitbreiding kunnen we voldoen aan de vraag van onze gebruikers en bieden we hen een betaalbare en verantwoorde rit naar hun volgende bestemming", reageert Lars Speekenbrink, Operations Manager bij Bolt in Nederland. 

Betere deal

De lancering in Almere gaat gepaard met een kortingsactie van 25 procent op alle ritten van en naar Almere gedurende twee weken. Daarnaast biedt Bolt via de Economy categorie ritten aan met 10 procent lagere prijzen voor dezelfde voertuigen, wat het de meest betaalbare ride-hailing dienst op de markt maakt. 

Het starttarief van een Bolt-taxirit is €1,40, het kilometertarief €1,20 en het tarief per minuut is €0,26. Doordat Bolt efficiënt opereert en zijn chauffeurs tot 50 procent minder commissie rekent ten opzichte van de concurrentie, krijgen zowel chauffeurs als passagiers een betere deal. In de app kun je kiezen welke betalingsmethode voorkeur heeft. Pinnen is er daar één van. Bolt is de eerste taxi-app in Nederland die het mogelijk maakt dat iedere reiziger zijn rit contactloos kan betalen met pinpas of mobiel.

Speekenbrink vervolgt: "We zijn continu in gesprek met onze chauffeurs zodat we weten wat er speelt in de markt. Een groot deel van de chauffeurs die voor ons platform rijden hebben Almere als standplaats en wonen in de stad. Nu Bolt hier actief is, kunnen deze chauffeurs hun tijd zo efficiënt mogelijk indelen. Daarmee verhogen zij hun inkomsten, iets wat juist nu extra belangrijk is. Als onderdeel van Bolt’s Green Plan zijn we toegewijd om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Doordat onze chauffeurs nu meer kilometers kunnen maken terwijl zij een passagier vervoeren, dragen we hier weer een steentje aan bij."

Protect categorie 

In Almere start Bolt direct met de Protect categorie, die eraan bijdraagt om de mogelijkheid tot verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle Bolt-auto’s binnen deze categorie zijn uitgerust met een afscherming tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen achterin, om de luchtstroom tussen de bestuurder en de passagier(s) te beperken.

De afscherming is een aanvullende maatregel naast de maatregelen die gelden voor alle categorieën: voor passagiers is het dragen van een mondkapje verplicht en voor chauffeurs geldt dat zij hun auto’s regelmatig ventileren en tussen de ritten door schoonmaken en desinfecteren. 

Passagiers kunnen in de app kiezen of ze met de Premium, XL, Economy, Protect of Electric categorie willen rijden. De Bolt app is te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Els Vd R op vrijdag 12 februari 2021 om 13.48 uur Karin ten Cate-Kievoet is Bolt voor zichzelf begonnen😂😂😂


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360