"Wethouder Herrema theatraal geslachtofferd"
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Wethouder Herrema theatraal geslachtofferd"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 14 juni 2018 om 21:59 uur


Wethouder Herrema is donderdagavond theatraal geslachtofferd, dat zegt Toon van Dijk (fractievoorzitter PVV) donderdagavond tijdens het debat op het stadhuis over de klacht tegen (inmiddels ex-)wethouder Tjeerd Herrema welke door krant AlmereDezeWEEK werd ingediend.

Van Dijk vroeg donderdagavond tijdens het debat of coalitiepartijen eerder al het vertrouwen hadden opgezegd in Herrema zoals er eerder werd gesuggereerd.

ChristenUnie verklaarde namens de coalitiepartijen dat er dinsdagavond 'technische vragen' waren gesteld naar aanleiding van de berichtgeving in de media. Vervolgens zegden 4 van de 5 coalitiepartijen woensdag het vertrouwen in Herrema op. 

Welke 'technische vragen' dat zijn geweest, werd niet direct op in gegaan.

Toneelstuk

Van Dijk vroeg zich af waarom er donderdagavond vervolgens een toneelstuk is opgevoerd en of het debat Herrema bespaard had kunnen blijven wanneer de coalitiepartijen transparant waren geweest over hun opzegging.

"Er is hier iets gebeurd wat de schoonheidsprijs niet verdiend en dan heeft een ieder, met name de raad, het recht om te weten wat daarvan de aanleiding is geweest", aldus Van Dijk. 

Zelfreflectie

Martine van Bemmel (D66) zegt dat haar partij geen vertrouwen meer had in Herrema dat hij op goede manier door kon gaan en benadrukt dat hun besluit niets te maken heeft met het incident zelf.

"Ik kan alleen maar concluderen dat ik zelf op geen enkel moment enige vorm van zelfreflectie heb gezien bij de wethouder. Toen ik de verklaring van de wethouder las, was dat er geen één waarin hij zegt dat hij het vervelend vindt wat er is gebeurd. Hij zei boos en verontwaardigd te zijn", aldus Van Bemmel.

Na vragen door Bastiaan Malotaux (CDA) bleek dat er geen wederhoor was toegepast door bij Herrema om een reactie te vragen, maar Van Bemmel later wel met Herrema heeft gesproken wat haar niet van standpunt heeft doen laten wijzigen.

Verschillende fracties betreuren de gang van zaken en de volgorde van het proces: in plaats van de onderzoeksresultaten af te wachten welke wordt uitgevoerd door het college namen coalitiepartijen de beslissing om het vertrouwen in Herrema op te zeggen.

Lees ook dit artikel:
Wethouder Herrema treedt af

Lees ook dit artikel:
Verklaring door Tjeerd Herrema

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.