Wethouder Herrema treedt af
Klik om te vergroten


Wethouder Herrema treedt afGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 14 juni 2018 om 20:14 uur


Wethouder Tjeerd Herrema treedt af. Dat heeft hij donderdagavond medegedeeld aan de gemeenteraad tijdens een debat over de klacht die krant AlmereDezeWEEK eerder deze week tegen hem indiende.

De PVV vroeg een debat aan naar aanleiding van de binnengekomen klacht. Toen Herrema het woord nam, zei hij dat hij aanvoelt dat hij geen vertrouwen meer krijgt van de gemeenteraad.

Broekzakgesprek

De klacht ging over een broekzakgesprek welke is gevoerd tussen Herrema en een redacteur van AlmereDezeWEEK waarin vermoedelijk te horen was hoe Herrema een grote boodschap deed.

Toen de betreffende redacteur hierover een bericht stuurde via Messenger aan Herrema, antwoordde Herrema met onder andere 'hoop niet dat je er rode oortjes door hebt gekregen'. De reactie van Herrema werd door de redacteur in kwestie gezien als intimiderende en onbetamelijke reactie waarna er een klacht werd ingediend.

Onderzoek

Op initiatief van Herrema werd er een onderzoek gestart welke werd uitgevoerd door een onderzoeksbureau, dit onderzoek werd bekostigd door Herrema zelf. 

Uit het rapport, wat in handen is van Omroep Flevoland, blijkt dat het niet met zekerheid is vast te stellen dat het gesprek bewust of onbewust handelen (broekzakgesprek) is geweest. 

Eerder bleek de redacteur in kwestie ook al een aantal willekeurige Emoji's te hebben ontvangen, wat er op kan duiden dat er al onbewust berichten zijn verstuurd waardoor het gesprek bovenaan de Messenger-lijst is komen te staan en een onbewuste oproep mogelijk was.

Ook voerde Herrema mogelijk kort daarvoor al een broekzakgesprek met een partijgenoot.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.