Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Wethouder Herrema treedt af

Wethouder Herrema treedt af

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Wethouder Tjeerd Herrema treedt af. Dat heeft hij donderdagavond medegedeeld aan de gemeenteraad tijdens een debat over de klacht die krant AlmereDezeWEEK eerder deze week tegen hem indiende.

De PVV vroeg een debat aan naar aanleiding van de binnengekomen klacht. Toen Herrema het woord nam, zei hij dat hij aanvoelt dat hij geen vertrouwen meer krijgt van de gemeenteraad.

Broekzakgesprek

De klacht ging over een broekzakgesprek welke is gevoerd tussen Herrema en een redacteur van AlmereDezeWEEK waarin vermoedelijk te horen was hoe Herrema een grote boodschap deed.

Toen de betreffende redacteur hierover een bericht stuurde via Messenger aan Herrema, antwoordde Herrema met onder andere 'hoop niet dat je er rode oortjes door hebt gekregen'. De reactie van Herrema werd door de redacteur in kwestie gezien als intimiderende en onbetamelijke reactie waarna er een klacht werd ingediend.

Onderzoek

Op initiatief van Herrema werd er een onderzoek gestart welke werd uitgevoerd door een onderzoeksbureau, dit onderzoek werd bekostigd door Herrema zelf. 

Uit het rapport, wat in handen is van Omroep Flevoland, blijkt dat het niet met zekerheid is vast te stellen dat het gesprek bewust of onbewust handelen (broekzakgesprek) is geweest. 

Eerder bleek de redacteur in kwestie ook al een aantal willekeurige Emoji's te hebben ontvangen, wat er op kan duiden dat er al onbewust berichten zijn verstuurd waardoor het gesprek bovenaan de Messenger-lijst is komen te staan en een onbewuste oproep mogelijk was.

Ook voerde Herrema mogelijk kort daarvoor al een broekzakgesprek met een partijgenoot.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.7 ℃
Voelt als 15.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 16.7 ℃ (11.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog