Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Krant AlmereDezeWEEK dient klacht in tegen wethouder Herrema na broekzakgesprek op toilet

Krant AlmereDezeWEEK dient klacht in tegen wethouder Herrema na broekzakgesprek op toilet

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De lokale krant AlmereDezeWEEK heeft een officiële klacht ingediend tegen wethouder Tjeerd Herrema na een zogenoemd 'broekzakgesprek' op het toilet tussen de wethouder en een journalist van de krant.

In het telefoongesprek was te horen hoe wethouder Herrema een grote boodschap deed. De journalist in kwestie verbrak vervolgens geschrokken de verbinding. 

Na navraag via Facebook Messenger door de journalist over het betreffende telefoongesprek, antwoordde Herrema met 'Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen' wat door de journalist werd beschouwd als intimiderende en onbetamelijke reactie en stelt hiermee dat de werkrelatie ernstig is verstoord.

Gesprek

In het bijzijn van burgemeester Weerwind is er een gesprek gevoerd over het incident. Volgens de gemeente is er uit de gegevens die er bekend zijn, gebleken dat de contacten wel degelijk onbedoeld en onbewust tot stand zijn gekomen. 

Onderzoek

Wethouder Herrema heeft aangegeven op verschillende manieren openheid van zaken te willen geven. 

Zo is er een extern onderzoeksbureau ingeschakeld om de oorzaak van het spontane telefoongesprek te achterhalen. Herrema gaf hierbij aan dit onderzoek zelf te willen bekostigen. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.2 ℃
Voelt als 0.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.7 ℃ (00.00 uur)
Hoogst 3.3 ℃ (08.20 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)