Krant AlmereDezeWEEK dient klacht in tegen wethouder Herrema na broekzakgesprek op toilet
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Krant AlmereDezeWEEK dient klacht in tegen wethouder Herrema na broekzakgesprek op toiletGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 12 juni 2018 om 15:07 uur


De lokale krant AlmereDezeWEEK heeft een officiële klacht ingediend tegen wethouder Tjeerd Herrema na een zogenoemd 'broekzakgesprek' op het toilet tussen de wethouder en een journalist van de krant.

In het telefoongesprek was te horen hoe wethouder Herrema een grote boodschap deed. De journalist in kwestie verbrak vervolgens geschrokken de verbinding. 

Na navraag via Facebook Messenger door de journalist over het betreffende telefoongesprek, antwoordde Herrema met 'Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen' wat door de journalist werd beschouwd als intimiderende en onbetamelijke reactie en stelt hiermee dat de werkrelatie ernstig is verstoord.

Gesprek

In het bijzijn van burgemeester Weerwind is er een gesprek gevoerd over het incident. Volgens de gemeente is er uit de gegevens die er bekend zijn, gebleken dat de contacten wel degelijk onbedoeld en onbewust tot stand zijn gekomen. 

Onderzoek

Wethouder Herrema heeft aangegeven op verschillende manieren openheid van zaken te willen geven. 

Zo is er een extern onderzoeksbureau ingeschakeld om de oorzaak van het spontane telefoongesprek te achterhalen. Herrema gaf hierbij aan dit onderzoek zelf te willen bekostigen. 


[Ad] Kom je ook naar onze najaarsbingo op zaterdag 14 september? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: Bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.