Supersnelrecht: werkstraffen voor vandalisme op station Almere Oostvaarders tijdens Nieuwjaarsnacht
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Supersnelrecht: werkstraffen voor vandalisme op station Almere Oostvaarders tijdens Nieuwjaarsnacht
Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 - 16:00 uurVijf jonge mannen zijn door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen variërend van 30 tot 120 uur nadat zij vernielingen hadden aangericht op station Almere Oostvaarders tijdens Nieuwjaarsnacht.

Het vijftal trapte na middernacht tegen de toegangspoortjes zodat deze werden geopend, naar eigen zeggen wilden zij op het station 'chillen'.

Op het station zijn die nacht meerdere ruiten van wachtruimtes vernield en werd er een grote bloempot omgegooid. Getuigen zagen dat twee mannen voorwerpen gooiden waarna de politie werd gealarmeerd.

Treinverkeer ontregeld

Eén van de verdachte werd veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor openlijk geweld tegen de wachtruimtes en vernieling in vereniging.

Van de andere vier is niet vast komen te staan dat zij de wachtruimtes hebben vernield. Wel hebben zij aangegeven tegen de toegangspoortjes te hebben getrapt. Het viertal werd veroordeeld tot 30 uur werkstraf.

Door de vernielingen was NS genoodzaakt het treinverkeer enige tijd stil te leggen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.