Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Voorstelling over vluchtelingenproblematiek naar Almere
Laatste update: maandag 14 januari 2019 - 16:48 uurOp donderdag 24 en vrijdag 25 januari is de nieuwe voorstelling Hosseini te zien bij Reigers INN in Almere Stad. De voorstelling gaat over de vluchtelingenproblematiek.

"Renée en haar Afghaanse vriend krijgen te maken met de achterkant van de vluchtelingencrisis over wat je allemaal niet leest in de krant als ontmenselijking, het afglijden van onze rechtstaat, angst, verdriet maar gelukkig ook hoop", vertelt Jonnie Paling van Stichting Nieuwe Makers.

Hosseini is een autobiografisch portret waarin actrice en theatermaakster Renée Coralie van Beek vertelt over het jaar waarin zij per ongeluk verliefd wordt op een uitgeprocedeerde Afghaanse vluchteling en onverwacht een kind van hem krijgt.

"Mond valt open van verbazing"

Renée Coralie van Beek speelt op vrijdag 18 januari de première van de voorstelling en tourt vervolgens door het land, waarbij zij  met haar voorstelling dus ook te zien is in Almere.

"Misschien is kern van Hosseini dat het een liefdesverhaal is van twee mensen die samen teleurstellingen, tegenslagen, angst en verdriet weten te trotseren met hun onverslaanbare wapens: geloof, liefde en hun prachtige kind", vertelt Van Beek.

Volgens Van Beek zal de mond van toeschouwers openvallen van verbazing: "Net als bij mij, toen ik terechtkwam achter de gordijnen van de vluchtelingenproblematiek. Nederland lijkt een keurig aangeharkt land, maar als je het gordijn wegschuift blijkt het steeds kouder en killer te worden. Wij moeten het doen met alle mensen die nu in Nederland rondlopen. Samenleven zonder menselijkheid en de menselijke maat gaat niet. Dat eindigt in desintegratie, agressie en misschien nog wel erger."

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website van Stichting Nieuwe Makers. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.