Klik om te vergroten
Zoenende D66-leden (foto door D66)


D66: "Vrij om zichtbaar jezelf te zijn in Almere"
Laatste update: vrijdag 01 februari 2019 - 19:02 uurD66 Almere roept burgemeester Weerwind op om in de veiligheidsaanpak in Almere aandacht te besteden aan de vrijheid om zichtbaar jezelf te zijn.

"Je vrij voelen ongeacht wie je bent. Op straat met je partner hand in hand te kunnen lopen. Jouw partner begroeten met een kus, zonder dat je je druk hoeft te maken over reacties. Helaas voelt niet iedereen zich zo vrij", vertelt Sven van der Burg (vicefractievoorzitter D66).

Politieke markt

D66 vroeg donderdagavond tijdens de politieke markt aandacht voor de positie van LHBTI'ers in het Actieprogramma Veiligheid.

"Sociale veiligheid is heel belangrijk om je jezelf thuis te voelen in een stad. Veel mensen denken dan vooral aan dingen als straatintimidatie tegen meisjes en vrouwen, maar ook bijvoorbeeld transgenders of mensen in een relatie met iemand van hetzelfde geslacht kunnen zich sociaal niet veilig voelen. Mensen kunnen hier echt onder lijden. D66 wil dat de gemeente ook voor deze mensen aandacht heeft", vertelt Van der Burg verder.

De partij zet zich op ieder niveau in voor de vrijheid om zichtbaar jezelf te zijn: in het Europese Parlement, de Tweede Kamer, de provincie én in de gemeenteraad.

Burgemeester pakt onderwerp op

Burgemeester Franc Weerwind beloofde de gemeenteraad om te inventariseren wat er nodig is om de sociale veiligheid ook voor deze groep Almeerders te verbeteren.

Van der Burg zegt heel blij te zijn met de positieve reactie van Franc Weerwind op de oproep van D66.

"Wij kijken uit naar de resultaten van deze inventarisatie en zullen nauwgezet volgen wat er vervolgens mee gedaan wordt. In Almere moet je je goed en veilig voelen, ongeacht op wie je valt of hoe je eruit ziet. Je moet zichtbaar jezelf kunnen zijn. Fijn dat de burgemeester deze oproep direct oppakt", aldus van der Burg.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.