Klik om te vergrotenFoto: Marjan Haak-Griffioen


Wethouder Dijkstra wordt tijdelijk vervangen
Laatste update: maandag 11 februari 2019 - 16:31 uurWethouder Aldrik Dijkstra wordt vanwege ziekte tijdelijk vervangen door Marjan Haak-Griffioen. Dat maakt de ChristenUnie maandagmiddag bekend.

Half december viel Dijkstra uit door klachten aan het hoofd, zijn werkzaamheden werden tot nu toe overgenomen door andere wethouders. Uit medische onderzoeken is nog geen oorzaak van zijn klachten naar boven gekomen.

"Omdat verdere onderzoeken en een herstel om tijd en rust vragen heeft Dijkstra het College gevraagd hem ziekteverlof te verlenen, zodat een tijdelijke vervanger kan worden aangesteld", aldus een woordvoerder van de ChistenUnie.

"Ervaren wethouder"

De fractie van de ChristenUnie stelt als tijdelijke vervanger Marjan Haak-Griffioen voor: zij heeft eerder in twee gemeenten en als gedeputeerde jeugdzorg van de provincie Utrecht met portefeuilles gewerkt vergelijkbaar met de vakgebieden van Dijkstra's portefeuille.

Komende donderdag zal Haak-Griffioen worden geïnstalleerd als vervangend wethouder.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

ReactiesMax Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.