[Foto's] Steven Bergwijn en Lilian de Geus Almeers sportman en sportvrouw van 2018
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergrotenFoto's door Bob Friedlander


[Foto's] Steven Bergwijn en Lilian de Geus Almeers sportman en sportvrouw van 2018Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 28 februari 2019 om 17:43 uur


In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn woensdagavond de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2018. Tijdens het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach verkozen.

Voetballer Steven Bergwijn en windsurfster Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van 2018. Verder ontving voetballer Hedwiges Maduro de Clarence Seedorf-oeuvreprijs voor zijn sportprestaties. Ruim 1000 Almeerders stemden mee voor deze verkiezingen.

Winnaars

Almeers Sportman van het jaar Steven Bergwijn was in 2018 basisspeler in het elftal van PSV en werd daarmee landskampioen. Hij maakte onderdeel uit van het Nederlands elftal, dat zich plaatste voor de finales van de Nations League. Bij de vrouwen won Lilian de Geus de titel Sportvrouw van het jaar. Zij werd in 2018 met overmacht wereldkampioen windsurfen en plaatste zich op die manier als eerste Nederlandse sporter voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Het Almeerse Sporttalent van 2018 is Keitharo Oosterwolde van Atletiekvereniging Almere ’81. Hij nam in 2018 deel aan de NK atletiek voor junioren in Emmeloord en won daar het koningsnummer, de 100 meter sprint in de snelste tijd ooit gelopen door een B-junior in Nederland.

Bo Kramer is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Paralympisch sporter van het jaar. Kramer was ook afgelopen jaar vaste waarde in het Nederlands team van de rolstoelbasketbalsters. Als speelster van dit team sleepte zij in 2018 de wereldtitel in de wacht.

De prijs voor de beste Sportploeg ging naar Almere City FC. In de reguliere competitie werd op de valreep een ticket voor de play-offs voor promotie veiliggesteld. Daarin plaatste Almere City FC zich voor de finale, die nipt werd verloren. Dichter bij promotie naar de eredivisie is de club nog niet geweest.

Ivar van Dinteren van Jong Almere City FC werd verkozen tot beste Sportcoach. In het seizoen 2017-2018 stond het team van Jong Almere City FC voor het eerst onder leiding van Van Dinteren. In de landelijke derde divisie pakte de ploeg de eerste periodetitel en behaalde het uiteindelijk een vierde plek in de eindstand. In de play-offs werd promotie behaald naar de tweede divisie.

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Aanmoedigingsprijs G-Sport

Dit jaar ontving handbalvereniging Havas de Aanmoedigingsprijs voor G-Sporten. De handbalvereniging heeft sinds 2003 een G-team.

Bij de Special Olympics Nationale Spelen in 2018 behaalde het Havas G-team goud, en het werd vierde bij de landelijke verkiezing Uniek Sporttalent voor teams. Met deze prijs wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

Clarence Seedorf Oeuvre Award

Voetballer Hedwiges Maduro ontving voor zijn succesvolle sportcarrière uit handen van Clarence Seedorf de Oeuvre Award, die zijn naam draagt. Dit jaar is deze award gemaakt door de Almeerse kunstenares Foktje Verhoef.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.

Foto's (8)

-
-
-
-
-
-
-
-

Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.