Klik om te vergroten


Bouw van nieuw appartementencomplex in Almere Buiten van start
Laatste update: donderdag 28 februari 2019 - 18:35 uurOnlangs zijn GoedeStede en Trebbe begonnen het de bouw van het appartementencomplex Madrona aan de Pasar Malamstraat in Almere Buiten. Het gebouw bestaat uit 13 lagen met in totaal 95 sociale huurappartementen en kan sneller worden gebouwd vanwege het gebruik van een prefab betoncasco.

"Op deze unieke plek, vlak bij de Oostvaardersplassen, wordt dit markante gebouw met betaalbare en moderne huurwoningen gebouwd. Daardoor kunnen veel woningzoekenden in de stad hun woonwensen realiseren", vertelt Arjan Deutekom (directeur-bestuurder GoedeStede).

Ook Antje de Groot (directeur bij Trebbe) is blij met de start van de bouw: "Het is opnieuw gelukt om binnen de kaders van sociale woningbouw, goede, betaalbare huurwoningen te realiseren voor GoedeStede. Bijzonder detail is dat we dit pand met een bijzonder ontwerp realiseren naast De Factorij; het eerste appartementencomplex dat wij mochten realiseren voor GoedeStede."

"Markant"

De naam Madrona is een samentrekking van twee woorden en verwijst naar uitzicht en markant. In Madrona komen 95 appartementen, waarvan 74 tweekamerwoningen en 21 driekamerwoningen.

Naar verwachting zal het gebouw rond de zomer van volgend jaar worden opgeleverd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.