Petitie over verlaging afvalstoffenheffing bijna 1500 keer ondertekend
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Petitie over verlaging afvalstoffenheffing bijna 1500 keer ondertekendGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 19 mei 2019 om 10:19 uur


De petitie over verlaging van de afvalstoffenheffing in Almere is bijna 1500 keren ondertekend. De petitie werd gestart door ex-wethouder Tjeerd Herrema.

De petitie is nog steeds online te ondertekenen.

Groeiende groep eenpersoonshuishoudens

Herrema, zelf een eenpersoonshuishouden met hond, startte de petitie omdat hij wil opkomen voor de flink groeiende groep eenpersoonshuishoudens in de gezinsstad Almere: als wethouder wonen heeft hij vooral ingezet op meer betaalbare woningen voor starters en kleine huishoudens, maar een apart lager tarief afvalstoffenheffing lag lastiger.

"De tarieven zijn taaier dan in andere gemeenten omdat de raad afgelopen jaren vooral bezig was met wel of niet diftar (gedifferentieerde tarieven naar hoeveelheid afval, red.)", vertelde Herrema eerder.

Ook in de begroting was er volgens Herrema weinig financiële ruimte omdat de crisis net achter de rug was. "Nu er meer geld is, is het hoog tijd dat er een eind komt aan het verkapt lager houden van het meerpersoonstarief. In wezen subsidiëren alleenstaanden nu al jaren indirect een lager tarief voor anderen", aldus Herrema.

Tekst gaat hieronder verder (info)


TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.