A6 Almere richting Amsterdam komende drie weekenden dicht
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


A6 Almere richting Amsterdam komende drie weekenden dichtGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 11 juni 2019 om 22:32 uur


De A6 tussen Almere en Lelystad is de komende drie weekenden gedeeltelijk afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Volgens Rijkswaterstaat wordt er in de weekenden (14-17 juni, 21-24 juni en 28-1 juli) tussen Almere Buiten Oost en de Hoge Vaart stapsgewijs gewerkt aan het klaar maken van het laatste deel van de nieuwe hoofd-en parallelrijbaan van de A6.

Eerste weekend

Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 5.00 uur is de A6 richting Amsterdam dicht vanaf knooppunt Almere tot en met afrit 5 Almere Stad.

De op- en afrit 6 Almere Buiten-West en oprit 7 Almere Buiten zijn dicht. Ook boog in knooppunt Almere van de A27 naar de A6 richting Amsterdam is afgesloten. Vanaf oprit 5 Almere Stad is de A6 richting Amsterdam open.

  • Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A1;
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten of Almere Stad wordt omgeleid via de Hogering;
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Haven wordt omgeleid via de A27, afrit 36 Almere Haven, naar de N305 Waterlandseweg;
  • Verkeer vanaf de A27 richting Almere Stad en Almere Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Tweede weekend

Van vrijdag 21 juni 20.00 uur tot maandag 24 juni 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West: dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn.

Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht is afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam.

Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Hogering;

Verkeer vanuit Lelystad naar de A27 richting Utrecht kan vanaf de A6 keren bij afrit 5 Almere Stad voor de A27 richting Utrecht.

Derde weekend

Van vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn.

Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht en de boog van de A27 naar de A6 richting Amsterdam zijn afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam.

  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Hogering. Verkeer kan vanaf de hoofdrijbaan Almere Buiten, Almere Buiten-West en de A27 richting Utrecht niet bereiken. Verkeer kan doorrijden tot afrit 5 Almere Stad en daar keren;
  • Verkeer vanuit Utrecht richting Almere Haven, Stad en Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Nieuwe bebording

Vanaf maandag 1 juli is de bebording op de A6 Almere richting Amsterdam gewijzigd. De namen van de op- en afritten zijn opnieuw vernoemd naar de wijken waar automobilisten vanaf de snelweg als eerste terechtkomen. De namen worden bepaald door de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBD), in overleg met de gemeente.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Vanaf 1 juli is de benaming:

  • Afrit 6: Almere Buiten en Nobelhorst (voorheen Almere Buiten-West)
  • Afrit 7: Almere Regenboogbuurt en Eilandenbuurt (voorheen Almere Buiten)
  • Afrit 8: Almere Oostvaarders (voorheen Almere Buiten-Oost).

TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.