"Gemeente moet snel met Regenboogagenda komen"
Klik om te vergroten


"Gemeente moet snel met Regenboogagenda komen"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 12 juli 2019 om 08:17 uur


De oproep van D66, GroenLinks en de PvdD om de gemeente aan te sporen snel met een Regenboogagenda te komen is aangenomen door de gemeenteraad.

Almere is sinds dit jaar een Regenbooggemeente maar heeft nog geen beleid om acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders te bevorderen. Daar moet snel verandering in komen volgens de gemeenteraad.
 
"Almere is dit jaar een Regenboogstad geworden. Maar als je googled op 'Almere regenboogstad' vind je helemaal geen informatie. De gemeente heeft nu namelijk amper of zelfs geen specifiek beleid om LHBTI-acceptatie te verbeteren. Wij willen dat Almere zo snel mogelijk van de daken schreeuwt dat het een Regenbooggemeente is en dit ook laat zien met daden. Deze, vaak kwetsbare, groep mensen moet weten dat de gemeente ook achter hen staat", vertelt Martine van Bemmel (fractievoorzitter D66 Almere)

GroenLinks fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden vult aan: "Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Helaas is dit nog altijd niet zo en worden mensen gediscrimineerd om wie zij zijn of van wie zij houden. Het is hoog tijd dat Almere zich actief inzet voor sociale acceptatie."

Tijd voor actie

PvdD-fractievoorzitter Leonie Vestering: "De ernst wordt pijnlijk duidelijk in de suïcide cijfers. Zelfdoding komt onder lesbische, homo en biseksuele jongeren 4,5 keer vaker voor dan onder heteroseksuele jongeren. Deze cijfers maken dat wij ons verantwoordelijk voelen om op te komen voor deze kwetsbare jongeren. Acceptatie begint met zichtbaarheid, en daar moeten wij als gemeente bij helpen. Almere moet nu snel komen met een plan van aanpak."

Bij het maken van de Regenboog-plannen moet de gemeente de organisaties die zich bezig houden met dit onderwerp, zoals Bureau Gelijke Behandeling, Diversity en het COC, betrekken.

Drieënvijftig Regenboogsteden in Nederland

Zoals afgesproken in het coalitieakkoord is Almere in 2019 een Regenboogstad geworden. Volgens de informatie van Movisie zijn er in Nederland op dit moment 53 steden die zich een Regenboogstad noemen.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Ook de provincie Flevoland is aangesloten als Regenboogprovincie. Met deze titel geven deze steden aan zich sterk te maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI's). 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.