Nederlandse Gokmarkt ontvangt enorme belangstelling
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Nederlandse Gokmarkt ontvangt enorme belangstellingGeplaatst door Almere Nieuws
Laatste update op vrijdag 02 augustus 2019 om 14:17 uur


Nederland heeft flinke veranderingen in de online gokmarkt doorgevoerd wat veel belangstelling met zich mee heeft gebracht. In samenwerking met CasinoScout.nl is er een onderzoek uitgevoerd.

Volgens de Kansspelautoriteit, wat de Nederlandse reguleringsinstantie is op het gebied van gokken, zijn er slechts 79 gokbedrijven die interesse hebben geuit voor het ontvangen van een licentie.

De reguleringsinstantie begon op afgelopen vrijdag de verkennende periode waarbij zij kijken naar de hoeveelheid belangstelling. Bij deze verkennende periode werden de internationele gokbedrijven gevraagd om hun plannen bekend te maken omtrent het exploiteren in Nederland.

De Kansspelautoriteit heeft de bedrijven tot zondag 21 juni de tijd gegeven om hun potentiële interesse voor een licentie te uiten.

De exploitanten die hun interesse nog niet hebben getoond, kunnen dit doen via een formulier dat beschikbaar is op de officiële website van de Kansspelautoriteit. Exploitanten dienen om hun interesse te bevestigen het formulier invullen en indienen.

Online gokken operationeel In januari 2021

De voorzitter van de Kansspelautoriteit, René Jansen, verklaarde dat door de 'Dutch Remote Gambling Act' die op 1 juli 2020 wordt ingevoerd, het noodzakelijk is voor de organisatie om te weten hoeveel kandidaten er geïnteresseerd zijn. Het licentie proces zal een stuk soepeler kunnen verlopen door dit vooraf duidelijk te hebben, gezien het de regelgever een idee geeft hoeveel tijd en moeite het zal kosten om alle inzendingen te beoordelen en de iGaming licenties goed te keuren.

De wetgeving wordt momenteel getoetst door het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. Nadat dit is afgerond kan de Kansspelautoriteit de regels gaan opstellen waar de geïnteresseerden aan moeten voldoen. Jansen verwacht dat de Nederlandse markt op 1 januari 2021 open zal zijn voor het online gokken.

Vervanging

De 'Remote Gambling Act' dient als vervanging voor de achterhaalde 50 jaar oude wetten en regels voor het land wat moet bijdragen aan het reorganiseren van de Nederlandse gokmarkt.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Jansen verwacht dat het reorganisatie proces een lastige klus zal worden voor de Kansspelautoriteit, aangezien het een relatief kleinschalige organisatie is. Echter stelt de voorzitter dat ze er alles aan zullen doen om de doelen te bereiken.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊