Kan jouw woning wel weer een opknapbeurt gebruiken maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je op weg.

Of je nu besluit om de binnenkant van de woning aan te pakken, de tuin onder handen te nemen of de buitenkant een nieuwe look te geven, wij bieden je de beste tips en tricks al op een rijtje gezet je vindt ze hieronder!

Tip 1: Een goede voorbereiding

Of je nu gaat schilderen, behangen of opruimen, een goede voorbereiding is het halve werk. Door je goed op jouw klus voor te bereiden en een plan van aanpak te maken, merk je dat de klus veel sneller en beter zal verlopen. Dus bedenk goed wat je precies wilt aanpakken. Ga je behangen? Haal dan alle behangbenodigdheden ruim van tevoren in huis.

Door goed en voordelig renovlies kopen, kun je niet alleen kosten besparen maar ook zorgen voor een strak en duurzaam resultaat. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en zorg ervoor dat je alles hebt wat nodig is voordat je begint. Dit minimaliseert de kans op vertragingen tijdens het werk en draagt bij aan een soepel en efficiënt proces.

Tip 2: Keuze uit kleur

In de wereld van verf zijn er veel verschillende keuzes uit verschillende kleuren en tinten, van geel tot zwart en van blauw tot rood, het is allemaal mogelijk. Door te kiezen voor een kleur die bij jou past, geef jij jouw woning weer een nieuwe en frisse look. 

Het uitkiezen van de juiste kleur kan de sfeer en uitstraling van een ruimte volledig veranderen, waardoor je huis niet alleen mooier wordt, maar ook meer als thuis aanvoelt. Denk ook aan de effecten van kleuren; zachte blauwtinten kunnen bijvoorbeeld een kalmerend effect hebben, terwijl levendige oranje tinten energie en vrolijkheid kunnen uitstralen.

Door zorgvuldig na te denken over het gewenste effect en de functie van elke kamer, kun je een harmonieus en persoonlijk kleurenpalet samenstellen dat jouw woning uniek maakt. Zo kun je ook verschillende kleuren laten afwisselen in het interieur, kies bijvoorbeeld voor een blauwe muur met gele decoraties als kussens en gordijnen!

Tip 3: Buiten schilderen

De buitenkant van een woning is het eerste wat mensen zien, dus het is belangrijk om deze regelmatig bij te werken en van een nieuwe laag verf te voorzien. Als jouw raamkozijnen en deuren enigszins vervaagd zijn en weer een nieuwe laag verf kunnen gebruiken, is het verstandig om te kiezen voor een verf die lange duurzaamheid biedt, zodat je niet binnen een paar jaar weer aan de slag moet.

Een goede optie hiervoor is sikkens rubbol xd high gloss 2 5 liter, die tot wel 10 jaar bescherming kan bieden aan het buitenshout. Het kiezen van hoogwaardige producten zoals deze kan op lange termijn kostenefficiënt zijn, omdat het de frequentie van onderhoudswerkzaamheden vermindert en tegelijkertijd de esthetische waarde en bescherming van je woning verbetert.

Bovendien draagt regelmatig onderhoud bij aan het behoud van de structurele integriteit van je huis, waardoor potentiële reparatiekosten in de toekomst worden voorkomen.

Tip 4: Binnen klussen

Naast het buiten om van de woning moet je uiteraard de binnen kant niet vergeeten. Je kunt de binnen kant van je huis een voudig opknappen, dit kan al zijn door de indeling van het interieur om te geven of wat rigoreuzer door te gaan voor een nieuwe. Een goede matte muurverf verandert de uitstraling van je woning.

Naast het onderhouden van de buitenkant van de woning, moet je uiteraard de binnenkant niet vergeten. Je kunt de binnenkant van je huis eenvoudig opknappen; dit kan al zijn door de indeling van het interieur te wijzigen of wat rigoureuzer door te kiezen voor nieuwe muurverf en behang. Een goede matte muurverf kan de uitstraling van je woning veranderen.

Door aandacht te besteden aan zowel aan de indeling en kleur op de muren van je woonkamer, kun je een ruimte creëren die bij jouw past!. Het kiezen van de juiste kleuren en materialen kan een wereld van verschil maken in hoe een ruimte wordt ervaren.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432