Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Ben je als ondernemer net met je bedrijf gestart? Gefeliciteerd! Natuurlijk komt er veel op je af, juist in die beginfase. Je moet veel regelen en bent nog nieuw in de ondernemerswereld. Pak het stapje voor stapje aan: zo behoud je het overzicht.

Deze algemene basistips helpen je op weg – welk bedrijf je ook begint.

Werkplek inrichten

Het is belangrijk om een prettige werkplek in te richten. Dit is al helemaal het geval als je werknemers aanneemt, maar eigenlijk net zo goed als je een eenmanszaak start. Denk erover na om de werkplek buiten de deur te hebben, zodat je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden houdt. Ga op zoek naar de werkplek die bij je bedrijf past, zoals een kantoor(tje). Als startende ondernemer heb je vaak nog niet meteen een groot budget. Gelukkig is het goed mogelijk om een budgetproof kantoor in te richten, met tweedehands kantoormeubelen.

De meubelen zijn nog als nieuw, maar dan voor een vriendelijker bedrag. Bedenk natuurlijk goed welke meubelen je wilt gebruiken. Het is maar net hoeveel items je nodig hebt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Van bureaus tot bureaustoelen: bij Lamers-kantoormeubelen vind je een ruim assortiment. Ga je met een team werken? Kies dan ook meteen voor mooie vergadertafels en voldoende kantoorkasten.

Je wilt immers dat het kantoor er mooi en opgeruimd uitziet: daar is een doordachte inrichting voor nodig. Zo maak je de werkplek helemaal naar wens!

Ondernemersplan uitvoeren

Als startende ondernemer ben je als het goed is al bezig met een ondernemersplan. Anders is het slim om hier zo snel mogelijk aan te beginnen. Hoe uitgebreider het plan is, hoe beter dit ook nog eens is. Het is een leidraad voor jezelf, maar soms ook essentieel om bijvoorbeeld een vergunning of financiering aan te vragen. In je ondernemersplan neem je verschillende onderdelen op, zoals je bedrijfsdoelen, marketingstrategieën, financiële prognoses en operationele plannen.

Het kan zo zijn dat je in je hoofd al heel duidelijk denkt te hebben waar je bedrijf voor staat, maar dat je toch tegen bepaalde zaken aanloopt als je het eenmaal opschrijft. Dat is eigenlijk juist goed: zo denk je meteen kritischer na over je bedrijfsvoering.

Markt onderzoeken

In welke branche je ook gaat opereren, het is essentieel om de markt te kennen. Doe hier dus uitgebreid onderzoek naar. Het kan zo zijn dat er al veel informatie over te vinden is, die je kunt raadplegen. Of voer zelf een onderzoek uit, zodat je zeker weet dat je de informatie kunt vertrouwen. Een onderzoeksbureau kan je hierbij helpen.

Je wilt kennis hebben van de doelgroep, maar ook van de concurrentie. Waar is je doelgroep naar op zoek? In hoeverre is de markt al voorzien, door andere ondernemers? Je kunt op zoek gaan naar trends, om hierop in te spelen met je producten of diensten.

Administratie regelen

Bij ondernemen komt ook een behoorlijk stuk administratie kijken. Hier ben je immers zelf verantwoordelijk voor. Een boekhouder kan je helpen. Houd je facturen goed bij, zorg dat je je aangiftes bij de Belastingdienst op tijd aanlevert. Je kunt op die manier maar beter zorgen voor een nauwkeurige administratie op het gebied van alle financiële transacties, belastingen, facturen en zakelijke documenten.

Aan de start van je bedrijf bepaal je ook je rechtsvorm: wil je een eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap of een andere rechtsvorm oprichten? Het is tevens zaak om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, het liefst al voordat je van start gaat met de onderneming.

Marketingplan uitwerken

Om je bedrijf te laten groeien, heb je goede marketing nodig. Dit moet je niet onderschatten, want er gaat al snel veel tijd in zitten. Stel een gedegen marketingplan op, ter ondersteuning van het ondernemersplan. Voer vervolgens verschillende marketingcampagnes uit, of dit nu offline of online marketing is. Er is vandaag de dag een heleboel mogelijk. Daar kun je dus zeker induiken!

Pak de start van je bedrijf meteen goed en grondig aan. Daar heb je op een later moment alleen maar profijt van! Een bedrijf beginnen kost veel tijd, maar met de juiste voorbereiding vergroot je je kans op succes.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432