Festival Via Musica strijkt neer in 'Chapelle Royale'
Klik om te vergroten


Festival Via Musica strijkt neer in 'Chapelle Royale'Geplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 02 augustus 2019 om 16:21 uur


Een Frans barokorgel is bijna niet meer te vinden in Nederland, maar in Almere staat er nog één - en wel in kerkcentrum de Goede Rede in Almere-Haven.

Het rondreizend festival klassieke muziek en cultuur Festival Via Musica (voorheen Travelling in Baroque) begint op donderdag 8 augustus. Dan verzorgt het Apollo Ensemble een openingsconcert, in de sfeer van de eeuwenoude Chapelle Royale in Parijs.

Iedere dag een andere locatie

Festival Via Musica wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus. Iedere dag op een andere locatie; in Almere-Haven, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde. In Dronten vindt het slotconcert plaats.

"Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. Tijdens deze vierdaagse reis treffen we elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, stijlen en met een zeer afwisselende bezetting", vertelt Marion Boshuizen van Festival Via Musica.

"Concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie. Deze reis vindt fysiek plaats op alle bekende en onbekende plekken van Flevoland. Reis mee, proef de sfeer van kwaliteit en kom binnen in de fantastische wereld van de muziek."

In het teken van Parijs

Het gehele festival staat volgens Boshuizen in het teken van Parijs: "Iedere dag lichten we iets anders van Parijs eruit." Tijdens de concerten in Almere op 8 augustus staat orgelmuziek centraal. Om 14.00 uur is er een concert voor jong en oud, een educatief concert met muziek voor orgel, fluit en strijkers. Dit is uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen; er worden korte stukken uit het programma gespeeld en het gehele concert duurt slechts een uur. De muziek is feestelijk en uitbundig.

Het officiële openingsconcert is om 20.15 uur door het Apollo Ensemble met muziek van Corrette en Blavet met zang van Johannette Zomer en Elisabeth Hetherington (sopraan). Het concert is bij kaarslicht en dat zorgt voor een ingetogen, sfeervolle en intieme sfeer.

Reserveren

Tekst gaat hieronder verder (info)

Reserveren is gewenst en kan via de website, per email of telefonisch via 0320-227718.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.