"Meerderheid tevreden over parkeerfaciliteiten in centrum Buiten"
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Meerderheid tevreden over parkeerfaciliteiten in centrum Buiten"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op zaterdag 10 augustus 2019 om 13:51 uur


De gemeente Almere heeft dit voorjaar middels een enquête laten onderzoeken hoe inwoners en bezoekers de parkeerfaciliteiten in het centrum van Almere Buiten ervaren en waarderen. De enquête geeft daarnaast inzicht in aanrijroutes, verblijfsduur, parkeergedrag en betaalmethoden. Bijna 2000 mensen hebben aan dit onderzoek deelgenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat parkeerders in meerderheid tevreden zijn met de parkeermogelijkheden en parkeervoorzieningen. Verbeterpunten ziet men op het gebied van de apparatuur, de infrastructuur en de uitstraling van het centrumgebied.

Stadsvernieuwing

In het coalitieakkoord is de stadsvernieuwing van de Binnenring van Almere Haven (zijn de wijken Centrum, De Hoven, De Werven, de Wierden) en van Centrum Almere Buiten als één van de acht kernopgaven van dit college benoemd. In het kader hiervan heeft de gemeente laten onderzoeken hoe parkeerders de parkeerfaciliteiten in het centrum van Almere Buiten waarderen.

In april 2019 is via een enquête de waardering van de verschillende parkeerfaciliteiten gemeten. Op basis van de uitkomsten van de enquête zijn verdiepingsvragen geformuleerd. Deze zijn begin juni op locatie via straatinterviews aan bezoekers van het centrum van Almere Buiten voorgelegd.

Uitkomsten

Uit de enquête komt volgens de gemeente naar voren dat de parkeerders in het centrum van Almere Buiten in meerderheid tevreden zijn met de parkeermogelijkheden en de kwaliteit van de parkeervoorzieningen. Een ruime meerderheid van de respondenten waardeert de parkeergarages als voldoende tot zeer goed.

Bij het straatparkeren valt op dat er relatief veel klachten zijn over de straatapparatuur. Ondanks dat kiezen veel parkeerders toch voor straatparkeren vanwege het gemak, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van de straatparkeerplaatsen.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Het Parkeerbedrijf werkt inmiddels aan verbetering van de straatapparatuur.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.