Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.7 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

Burgemeester sluit bedrijfspand in De Vaart na inval in drugslab

112 De Vaart

Foto door: Bob Friedländer


Tijdens een doorzoeking van de Landelijke Eenheid en Duitse Douane in een pand aan de Remmingweg in De Vaart is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en de benodigde grondstoffen en spullen om harddrugs te produceren. De inval heeft in juni plaatsgevonden en de goederen zijn ook op dat moment in beslag genomen.

Naar aanleiding van de informatie die de burgemeester van de politie heeft ontvangen werd donderdag besloten om over te gaan tot een sluiting voor een duur van zes maanden.

Bevoegdheid

De burgemeester is al langere tijd bevoegd om panden en woningen te sluiten waar een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen. Sinds 1 januari 2019 is deze bevoegdheid uitgebreid met de zogenoemde 'strafbare voorbereidingshandelingen'.

"Wanneer er een hennepkwekerij wordt aangetroffen waar wél alle benodigdheden staan maar doordat er net geoogst is geen handelshoeveelheid softdrugs aanwezig kon de burgemeester tot januari niet overgaan tot sluiting, ook bij een drugslab zonder handelshoeveelheid harddrugs kon dit niet. Vanwege de risico's voor de volksgezondheid, openbare orde en veiligheid en het effect op de leefomgeving is het ook van belang om deze opslag en productie locaties aan te pakken", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Met de sluiting wordt een locatie weggenomen waar criminele activiteiten plaatsvinden. 


Tags bij dit artikel: De Vaart

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over De Vaart of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit De Vaart? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!

Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!