❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Raadslid Hassan Buyatui wil af van Zwarte Piet in AlmereGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 23 oktober 2019 om 10:49 uur


Raadslid Hassan Buyatui die eerder dit jaar uit de PvdA stapte en met zijn zetel zijn eigen fractie begon, ziet graag dat Zwarte Piet uit Almere verdwijnt en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Zo vraagt Buyatui aan het college of zij de 'maatschappelijke duscussie kunnen bevorderen zodat het Sinterklaasfeest met haar tijd zou meegaan'. Alhoewel de organisatie van de intocht in Almere al jaren zegt het Sinterklaasjournaal te volgen omtrent de kleur van de Pieten waardoor er voornamelijk alleen roetveegpieten aanwezig zijn, stelt Buyatui ook de vraag of dat dit jaar ook weer het geval is.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Voorgaande jaren liepen er nog wel wat Zwarte Pieten mee tijdens de intochten in Almere, waarvan vermeende racistische kenmerken als lippenstift en oorbellen werden weggelaten. Het college zal de schriftelijke vragen van Buyatui binnen twee weken beantwoorden.

[Ad] Kom je ook naar VlogPiet's Sinterklaasbingo XL op zaterdag 30 november? Nog zo'n 20 kaarten beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.