Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Raadslid Hassan Buyatui wil af van Zwarte Piet in Almere

Raadslid Hassan Buyatui wil af van Zwarte Piet in Almere

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Raadslid Hassan Buyatui die eerder dit jaar uit de PvdA stapte en met zijn zetel zijn eigen fractie begon, ziet graag dat Zwarte Piet uit Almere verdwijnt en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Zo vraagt Buyatui aan het college of zij de 'maatschappelijke duscussie kunnen bevorderen zodat het Sinterklaasfeest met haar tijd zou meegaan'. Alhoewel de organisatie van de intocht in Almere al jaren zegt het Sinterklaasjournaal te volgen omtrent de kleur van de Pieten waardoor er voornamelijk alleen roetveegpieten aanwezig zijn, stelt Buyatui ook de vraag of dat dit jaar ook weer het geval is.

Voorgaande jaren liepen er nog wel wat Zwarte Pieten mee tijdens de intochten in Almere, waarvan vermeende racistische kenmerken als lippenstift en oorbellen werden weggelaten. Het college zal de schriftelijke vragen van Buyatui binnen twee weken beantwoorden.


[Ad] Kom je ook naar VlogPiet's Sinterklaasbingo XL op zaterdag 30 november? Nog zo'n 20 kaarten beschikbaar! Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.1 ℃
Voelt als 14.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 15.1 ℃ (01.18 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog