Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Postbode bezorgt meeste kerstkaarten in Flevoland

Postbode bezorgt meeste kerstkaarten in Flevoland

In Flevoland bezorgt de postbode gemiddeld de meeste kerstkaarten. Dat blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl. De deurmatten liggen het meest bezaaid in Zeewolde, Dronten en de Noordoostpolder. De kaartenwebshop verstuurde in 2018 ruim 1 miljoen kerstkaarten.

Een royaal aantal kerstkaarten is ook weggelegd voor Drentenaren en Zeelanders. Zuid-Holland ontvangen de minste kerstkaarten van Nederland. Van alle steden in Nederland kleppert de brievenbus het minst vaak in Vaals.

Kaartje2go.nl is de grootste kaartenwebshop van Nederland: tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar.

Kerstgedachte minst verspreid door Zeelanders

Flevolanders nemen ook de leiding met het aantal verstuurde kerstkaarten, want zij wensen de meeste mensen een fijne kerst per post. Inwoners van Zeeland verspreiden de kerstgedachte het minst, met zelfs de helft minder kerstkaartjes dan Flevolanders. Van alle steden zijn Urkers het attentst.

Gemak voor man belangrijk bij kerstkaarten sturen

Opvallend is dat mannen massaal voor gemak kiezen bij het versturen van kerstkaarten. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen.

Ruim 60% van de vrouwen kiest juist voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen.

Persoonlijke kerstkaart

Mark van Kasteren (Marketing Manager bij Kaartje2go) vertelt: "Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand."

Limburg stuurt duurste kerstkaart

Verder blijkt dat Limburgers hun familie en vrienden blij maken met de meest luxe kerstkaarten. Zeelanders versturen daarna de meest luxe kaartjes, terwijl ze wel de minste sturen.

Mensen die een kaartje van een Drentenaar op de deurmat vinden, ontvangen de goedkoopste kerstkaart.


[Ad] Volg jij Almere Nieuws al op Instagram? Klik hier om ons te volgen!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 10.135
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

#HeelHollandPuzzelt

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 3

door Ebru UmarDo 02 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 2

door Ebru UmarWo 01 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 1

door Ebru UmarDi 31 maart 2020

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 12.9 ℃
Voelt als 10.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 12.3 ℃ (00.02 uur)
Hoogst 13.3 ℃ (00.49 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog