Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

[Foto's] Kwetsbare Almeerse kinderen beleven hartverwarmende dag in De Efteling

Foto door Robert van Ginkel (overige foto's door Hans Verleur)

[Foto's] Kwetsbare Almeerse kinderen beleven hartverwarmende dag in De Efteling

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Kwetsbare kinderen uit Almere hebben zaterdag een hartverwarmende dag in De Efteling beleefd. Vergezeld met hun ouders en wethouder Bosch vertrokken zij in alle vroegte samen naar het pretpark om daar een dagje uit te beleven waar zij werden ontvangen door Pardoes en andere Efteling-bewoners.

In totaal vertrokken er ongeveer 1500 kinderen vanuit 34 Nederlandse gemeenten naar het pretpark, een initiatief van stichting Het Vergeten Kind. Ook hun burgemeesters en/of wethouders reisden mee naar het pretpark.

"Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke en eenzame periode is", aldus de stichting.

100.000 kwetsbare kinderen

Naar schatting is in drie tot vijf procent van alle gezinnen in Nederland sprake van meervoudige en complexe problematiek. Het gaat om ruim 100.000 kwetsbare kinderen die wonen in een gezin waar minimaal één ouder en één kind langdurig kampen met een combinatie van sociaal-economische en psychosociale problemen.

"Kinderen in deze gezinnen zijn veelal ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders", legt een woordvoerder van de stichting uit.

Stichting Het Vergeten Kind richt zich op kinderen uit deze gezinnen en organiseert het hele jaar door activiteiten, zodat deze kwetsbare kinderen weer even gewoon kind kunnen zijn.

"Prachtig kerstcadeau"

De 11-jarige Dowayna zegt het een hele leuke dag te hebben gevonden:  "Omdat we normaal zoiets niet kunnen doen. We hebben een hele slechte tijd gehad en daarom is een fijne dag nu extra leuk."

Roxanne, een 37-jarige moeder van twee kinderen en wonend in een vrouwenopvang, zegt blij te zijn met het dagje uit: "Wij komen uit een verschrikkelijke situatie en vinden het heel fijn dat we nu een gezellige dag uit kunnen beleven. Wat een prachtig kerstcadeau."


[Ad] Kom je ook naar onze Kerstbingo op zondag 22 december? Klik hier voor meer informatie.

Foto's (4)


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.3 ℃
Voelt als 4.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.3 ℃ (12.25 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)