Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Zorgverzekeringen

Column: Zorgverzekeringen

Mijn geheim van dit jaar is toch wel dat ik sinds eerder dit jaar aan de slag ben gegaan bij een zorgverzekeraar. Ik had veel vrije tijd over wat je natuurlijk kunt opvullen met gamen en shoppen, maar ik verveelde mij. Dan kies ik er  voor om mijn tijd anders in te delen en ook mijzelf nog verder te ontwikkelen dan waar ik nu al ben. Het salaris gebruik ik voor de plezieruitgaven als uit eten gaan, shoppen en andere leuke dingen.

Een dienstverlenende functie waarbij je klanten helpt bij vragen over hun zorgverzekering, meedenkt in hun zorgbehoefte en welke verzekering daar dan uiteindelijk bij past. Een heerlijk baantje waarbij je naast soms moeilijke gesprekken te moeten voeren met klanten die boos zijn, je ook veel leuke klanten spreekt en ook veel waardering krijgt. Vorige maand hielp ik bijvoorbeeld een mevrouw die vanaf januari honderden euro's zal gaan besparen.

Enfin, zo met het eind van het jaar geef ik natuurlijk vooral veel informatie die belangrijk kunnen zijn voor jouw keuze voor volgend jaar! Laten we voorop stellen dat de meeste zorgverzekeraars allereerst hun bestaande verzekerden willen helpen en behouden, dus dat je absoluut niet vanwege deze column voor deze zorgverzekeraar moet kiezen waar ik verbonden aan ben, maar mijn kennis is natuurlijk gebaseerd op de informatie van deze zorgverzekeraar. Of deze informatie ook voor jouw huidige zorgverzekeraar geldt, zul je dan even zelf uit moeten zoeken! Je bent vrij in je keuze voor het komende jaar.

Je zou natuurlijk ook kunnen gaan vergelijken op vergelijkingswebsites als Independer of Pricewise, echter toont deze áltijd de goedkoopste zorgverzekering wat in de toekomst negatief voor je uit kan pakken als je niet naar de inhoud hebt gekeken. Kijk naast prijs dus ook naar inhoud.

Wellicht kun je deelnemen aan een collectiviteit van je werk, gemeente of patiëntenvereniging. Daarbij krijg je vaak vergoedingen op maat en korting. Met zo'n collectiviteit krijg je een korting variërend van 2,5 procent tot 3,5 procent op je basisverzekering en op de aanvullende pakketten kan deze korting stijgen tot 10 procent. Je kunt navragen bij je werkgever of zij een collectiviteit hebben bij een zorgverzekeraar, mogelijk zijn de kortingen dan nog hoger. 

Ook zijn er verschillende soorten basisverzekeringen: de meeste mensen kiezen voor een naturaverzekering maar daarnaast heb je de keuze voor een restitutieverzekering of de budget-basisverzekering. Let op dat je bij die laatste voor de meeste zorg maar naar een beperkt aantal ziekenhuizen. Is een ziekenhuis gecontracteerd? Dan is de vergoeding 100 procent en anders maximaal 75 procent. Je eigen risico betaal je natuurlijk wel. Het Flevoziekenhuis is gecontracteerd, dus je zou voor de budget-basisverzekering kunnen kiezen.

Het verschil met de standaard-basisverzekering is al 9,50 euro per maand. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een collectiviteit met xx% korting wordt je premie nog slechts 111,89 euro per maand in plaats van het tarief van 125,45 euro met de standaard-basisverzekering. Een besparing van 13,56 euro per maand dus 162,72 euro per jaar. Een flinke besparing.

Ook gezinsleden mogen in veel gevallen meeprofiteren van de korting via jouw collectiviteit. Ben je verzekerd via de ouderenbond KBO-PCOB, dan ontvang je naast je fysiobehandelingen uit je aanvullende verzekering nog extra behandelingen vanuit je collectiviteit. Voor veel ouderen een welkome aanvulling lijkt mij.

Wanneer je elk jaar door je eigen risico heen gaat en af en toe hoge rekeningen ontvangt, heb je bij vele zorgverzekeraars de keuze om het gespreid betalen eigen risico aan te zetten. Hiermee betaal je de 385 euro over het gehele jaar (vaak 10 termijnen á 38,50 euro per maand) en ontvang je het teveel betaalde geld natuurlijk gewoon weer terug. Ikzelf heb dat ook ingesteld, het lijkt een soort abonnement en krijg ieder jaar vrolijk geld terug. Voelt toch ergens als een cadeautje ondanks dat het mijn eigen geld al was.

Wil je nog wat langer de tijd hebben om na te denken, dat kan natuurlijk tot en met 31 december wanneer je overstapt. Zeg je echter je huidige zorgverzekering dit jaar nog op, dan heb je nog tot 31 januari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Je zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in. Besparen op je zorgverzekering kan altijd, maar wèl met de juiste tips waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt!

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil jij vijf euro korting op je eerste bestelling bij online supermarkt Picnic? - Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 34.845e volger?

24,768
4,796
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (97)

Productiemedewerker - Lelystad (Flevoland)
H aanpakker! Kun je niet stilzitten en hou je van een fysieke uitdaging in de productie? Zoek je (..)

bekijk vacature

Magazijnmedewerker - Lelystad (Flevoland)
Bij dit bedrijf is er uiteindelijk een mogelijkheid voor een vast contract, hoe fijn! Daarnaast (..)

bekijk vacature

Callcentermedewerker GGD Flevoland - Lelystad (Flevoland)
Als medewerker callcenter begint je werk zodra iemand jou belt om een afspraak in te plannen voor (..)

bekijk vacature

Operator Mengerij, HG International - Almere (Flevoland)
Bij HG doen ze alles zelf en daar zijn ze trots op! Het zijn doeners, aanpakkers, harde werkers. (..)

bekijk vacature

Operator Afvullijn, HG International - Almere (Flevoland)
Bij HG doen ze alles zelf en daar zijn ze trots op! Het zijn doeners, aanpakkers, harde werkers. (..)

bekijk vacature

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor een organisatie in Almere ben ik op zoek naar een administratief medewerker. In deze (..)

bekijk vacature


Alle 97 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog