Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Winkeldief (31) veroordeeld tot twee jaar detentie en betalen van schadevergoeding

Winkeldief (31) veroordeeld tot twee jaar detentie en betalen van schadevergoeding

Een 31-jarige dakloze man is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 2 jaar detentie en een schadevergoeding na meerdere diefstallen en het uitschelden/mishandelen van twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) op station Almere Centrum.

De man stal verschillende producten bij Albert Heijn en Kruidvat in Almere, maar ook bij een vestiging van Albert Heijn in Bussum.

Naast de diefstallen vond de man het nodig om twee BOA's bij een controle op station Almere Centrum uit te schelden voor 'kankerlijer', 'kankerflikker' en trok daarbij zijn broek omlaag. Ook werd één van de BOA's mishandeld.

Niet de eerste keer

Het was volgens de rechter niet de eerste keer dat de man zich schuldig maakte aan het plegen van strafbare feiten, bovendien heeft de man met de nieuw gepleegde strafbare feiten de eerder gemaakte afspraken met de reclassering verbroken.

De rechtbank legde de man een straf van 2 jaar op waarbij hij in een inrichting voor stelselmatige daders in detentie zal worden geplaatst. Ook zal de man een schadevergoeding van 400 euro moeten betalen.


[Ad] Kaartje sturen, is er binnenkort iemand jarig? Of heb je zin in een voordelige actie als 'tweede kaart gratis'? - Klik hier voor het spectaculaire aanbod!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.2 ℃
Voelt als 1.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog