Een 31-jarige dakloze man is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 2 jaar detentie en een schadevergoeding na meerdere diefstallen en het uitschelden/mishandelen van twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) op station Almere Centrum.

De man stal verschillende producten bij Albert Heijn en Kruidvat in Almere, maar ook bij een vestiging van Albert Heijn in Bussum.

Naast de diefstallen vond de man het nodig om twee BOA's bij een controle op station Almere Centrum uit te schelden voor 'kankerlijer', 'kankerflikker' en trok daarbij zijn broek omlaag. Ook werd één van de BOA's mishandeld.

Niet de eerste keer

Het was volgens de rechter niet de eerste keer dat de man zich schuldig maakte aan het plegen van strafbare feiten, bovendien heeft de man met de nieuw gepleegde strafbare feiten de eerder gemaakte afspraken met de reclassering verbroken.

De rechtbank legde de man een straf van 2 jaar op waarbij hij in een inrichting voor stelselmatige daders in detentie zal worden geplaatst. Ook zal de man een schadevergoeding van 400 euro moeten betalen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Sandra Terlien op woensdag 22 januari 2020 om 13.23 uur Sorry....vind deze straf echt n lachertje. Het is n zogenaamde veelpleger en dan dit? Pfff hij/zij heeft weer ff gratis kost en inwoning.


avatar

Geplaatst door Eddie Van Nieuwkoop op dinsdag 21 januari 2020 om 20.37 uur Tjah als je geen eten hebt of kan begalen en toch niks te verliezen heeft. In de gevangenis zit die beter in dat geval dan op straat.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336