1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Toch meer privacy-incidenten door gemeente Almere

Politiek en gemeente


De gemeente Almere heeft meer privacy-incidenten veroorzaakt dan eerder dit jaar werd gemeld aan de gemeenteraad. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders (B&W), gericht aan de gemeenteraad. 

Aanvankelijk werd de gemeenteraad bericht dat er in 2019 sprake is geweest van 35 datalekken, terwijl nu blijkt dat het gaat om 98 datalekken. De gemeente 'spijt het' dat eerder dit jaar een onjuist overzicht is verstrekt met daarin verkeerde aantallen.

In totaal registreerde de gemeente 128 meldingen over (mogelijke) incidenten in de verwerking van persoonsgegevens. De meeste meldingen gingen over het versturen van gegevens naar een verkeerde ontvanger (52) en het per ongeluk publiceren van persoonsgegevens (20).

Datalek

Van een datalek is sprake wanneer persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens mogen hebben.

Ernstige datalekken moeten sinds 2018 gemeld worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (de Nederlandse toezichthouder op het gebied van privacy). Deze meldplicht staat in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een Europese verordening die regels geeft over het verwerken van persoonsgegevens door bedrijven en organisaties.


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

16.3 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 16,3 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only