1

Word jij onze 37,205e volger?

instagram

linkedin

Orange the World: Almere doet mee!

Politiek en gemeente


Van 25 november t/m 10 december 2020 kleuren verschillende bekende gebouwen in Almere - net als 2018 en 2019 - oranje. Het gaat onder andere om het Stadshuis, de Nieuwe Bibliotheek, de studio van Easy FM (Grote Markt), het Flevoziekenhuis en het gebouw van Windesheim. Het hoogste oranje komt op het dak van het WTC. Daarop wordt een 15 meter hoge antenne geplaatst.

Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Wethouder

Wethouder Froukje de Jonge - die bij de start de Orange the World-vlag hijst, liet het volgende weten:
"Het meeste geweld tegen vrouwen vindt thuis plaats en nu zijn wij met Corona daar veel meer. Thuis zou de veiligste plek op aarde moeten zijn en dat dit voor zo veel vrouwen en meisjes niet zo is vraagt om onze voortdurende aandacht en krachtige inzet."

Cijfers

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes in hun leven te maken met geweld. Slechts 40% meldt dit aan een vriendin, arts of instantie. Ongeveer 10% procent doet een melding bij de politie. De meerderheid blijft dus onder de radar en krijgt geen hulp. Dat moet niet kunnen en daarom wordt op deze manier wereldwijd aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen.


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Maandag 20 september 2021

10.9 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 10,2 °C. - meer weer »

Ma

6 - 19 °

Di

8 - 20 °

Wo

11 - 18 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only