Winterweer op komst: weekend kans op sneeuw tot 20 centimeter!


Er is winterweer op komst! Komend weekend krijgt Nederland te maken met een koud gebied afkomstig uit Rusland waardoor het flink zal gaan vriezen en ook een dik pak sneeuw wordt verwacht. 

Naar verwachting bereikt het koude front aan het begin van het weekend ons land en zal de temperatuur dalen tot onder het vriespunt. Overdag zijn er temperaturen van -7 mogelijk, de laag sneeuw kan lokaal 20 centimeter dik worden. Zaterdag zal het eerst gaan regenen waarna de temperatuur onder het vriespunt gaat en de regen overgaat in droge sneeuw.

"Vooral in midden van het land sneeuw"

Het KNMI verwacht vooral sneeuw in het midden van het land, en juist aan de randen van Nederland (Limburg en Groningen) minder sneeuw. Het weerinstituut verwacht lokaal 20 centimeter sneeuw, maar het zou een woordvoerder niets verbazen wanneer er meer dan 20 centimeter sneeuw valt.

Blijf op de hoogte en stuur je foto's in!
Komend weekend af en toe een update in je tijdlijn ontvangen over de temperaturen en andere weerstatistieken? Volg Almere Nieuws dan op Twitter!

Maak je mooie foto's? Stuur deze in naar ons via Facebook, tag @AlmereNieuws op Instagram of mail je foto's naar info@almere-nieuws.nl - dan plaatsen wij je foto's door in een artikel!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

6.2 °C, voelt als 3.9 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.2 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.