1
Melding KNMI: code geel in Almere van kracht van vandaag van 08.00 uur tot tot 09.00 uur − meer info »

Word jij onze 37,574e volger?

instagram

linkedin

UWV: "Vraag naar winkelpersoneel in Flevoland loopt op"

2 reacties Politiek en gemeente


In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland verder. Vergeleken met een jaar geleden is er eveneens sprake van een afname. Deze daling doet zich ook voor bij verkoopmedewerkers detailhandel, zo meldt UWV donderdagochtend.

Tijdens de lockdowns stegen de WW-uitkeringen aan deze medewerkers, maar de andere maanden is een daling zichtbaar. Kansen op werk zijn er vooral in de food, en voor technische verkoopberoepen en monteurs.

WW-uitkeringen in Flevoland dalen opnieuw in juli

Eind juli 2021 verstrekte UWV in totaal 6552 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van de maand daarvoor is dit een daling van 6,0 procent (-421 uitkeringen). Landelijk daalde de WW met 5,9 procent bijna net zo hard.

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 25,5 procent, oftewel 2241 uitkeringen. Deze afname is gelijk aan de landelijke daling het afgelopen jaar (-25,5 procent).

Detailhandel Flevoland herstelt van crisis, wel verschil tussen winkels

De daling van WW-uitkeringen het afgelopen jaar doet zich ook voor bij verkoopmedewerkers detailhandel: aan het begin van de coronacrisis sloten veel non-food winkels (zoals kleding- en schoenenwinkels), en steeg de WW juist. Die toename was vooral zichtbaar in april, mei en juni 2020 en bedroeg in deze drie maanden 53 procent in Flevoland; een toename van 113 uitkeringen.

Vervolgens daalde de WW, om weer licht op te lopen tijdens de 'harde' lockdown. Alle niet-essentiële winkels moesten toen dicht, met uitzondering van click & collect. De afgelopen maanden zette de afname weer in.

Foodsector

Al die tijd deed de foodsector het juist goed: supermarkten en voedingsspeciaalzaken bleven open en beleefden een goed jaar. In dat deel van de detailhandel kwamen er banen bij.

"Op dit moment zijn er dan ook vooral kansen op werk in de food, bijvoorbeeld voor verkopers voedingsspeciaalzaken en broodbakkers. En in de meer technische verkoopberoepen (zoals verkopers elektronica) en monteurs (zoals keukenmonteurs)", aldus een woordvoerder van UWV.

Voor de detailhandel als totaal verwacht UWV in 2021 eerst een herstel van het aantal gewerkte uren. Pas in 2022 stijgt de totale werkgelegenheid weer, al blijven er onzekerheden zoals een volgende golf van coronabesmettingen.

Op zoek naar een nieuwe baan?
Neem dan eens een kijkje op de vacaturepagina waar vacatures door onze partners zijn geplaatst in de regio Almere en omstreken.


Vacature-alert - 34 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 34 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Saskia Pieterse op vrijdag 20 augustus 2021 om 20.24 uur
Vroeger wouden ze niet investeren in je omdat je al snel te oud (20) was en nu roepen ze 🙈🙈🙈
user
Geplaatst door Sonja Jansen op donderdag 19 augustus 2021 om 19.14 uur
Als ze nou eerst is de uurlonen omhoog gooien, misschien willn er dan meer mensen, weer in de winkels werken
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Zondag 28 november 2021

2.2 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 2,2 °C. - meer weer »

Zo

1 - 6 °

Ma

3 - 9 °

Di

6 - 9 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only