Donderdag 27 januari 2022
5.1 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Almeerders wippen meer dan 50.000 tegels eruit tijdens NK Tegelwippen

1 reacties Politiek en gemeente


Tijdens het NK Tegelwippen dat werd gehouden van Van 30 maart tot en met 30 september, hebben Almeerders in totaal 54.250 tegels uit de tuinen gewipt. De actie werd georganiseerd om vooral plaats te maken voor meer groen in de tuinen.

Landelijk werden er ruim 1.5 miljoen tegels vervangen door groen. De gemeente Almere zegt tevreden te zijn met het eindresultaat. "Een groen hart, is een beter hart", aldus Martine Gutjahr (lid van het Almeerse team).

Groene Buren

Het team NK Tegelwippen – voornamelijk Groene Buren - kwam de afgelopen actieperiode regelmatig online bij elkaar om de tactiek te bespreken: hoe kunnen we Almeerders zover krijgen dat zij hun tegels wippen en deze aanmelden bij NK Tegelwippen?

De twee jongste teamleden van 9 en 14 jaar deelden flyers uit op school en vertelden in verschillende klassen over het NK Tegelwippen. Het team ging met een Wipkaravaan Almere in om zoveel mogelijk mensen over de actie te vertellen. En om het zichtbaar te maken, vergroenden ze met elkaar een voortuin in Almere Buiten - tot grote tevredenheid van de bewoners.

Ook de tegels van het vergroenen van de Esplanade telden mee. Projectleider Groene Buur, Sacha de Ruiter daarover: "Het smaakt naar meer. Wat mij betreft doen we volgend jaar weer mee. We hebben echt de smaak te pakken. Het is belangrijk om mensen bewust te maken van groen. Het maakt gelukkig, is goed tegen wateroverlast, het houdt de temperatuur in de zomer lager en het is natuurlijk goed voor alle kleine dieren die we zo hard nodig hebben. Ik durf wel een ambitie neer te leggen om volgend jaar in de top 5 te eindigen!"

Vergroenen gaat door

De Groene Buren werken gestaag door aan de groene stad van de toekomst. De zeventig Groene Buren in alle stadsdelen van Almere helpen hun buurtgenoten om de buurten een stukje groener en aantrekkelijker te maken.

Zo worden op 9 oktober startpakketten uitgegeven om vijftig boomtuintjes te maken.


Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Sylvana De Roo op zaterdag 09 oktober 2021 om 15.13 uur
Kevin Stol Angelique van Ditshuizen ik las niet verder dan de eerste twee woorden😂😂
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!