1

Word jij onze 37,597e volger?

instagram

linkedin

AZC Almere opent per direct noodopvang voor vluchtelingen

27 reacties Politiek en gemeente


Het asielzoekercentrum in Almere wordt met spoed uitgebreid met 400 tot 500 extra opvangplekken vanwege de grote vraag naar opvanglocaties. Er zullen tenten en paviljoens op het terrein worden geplaatst, het AZC krijgt daarbij hulp van defensie en het Rode Kruis.

Donderdag werd door staatssecretaris Broekers-Knol het verzoek neergelegd bij Almere om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te kunnen bieden. Onder meer komen er veel aanvragen binnen voor vluchtelingen uit Afghanistan.

Ook is één van de redenen van de uitbreiding dat de huidige statushouders langer op het terrein moeten blijven vanwege krapte op de huizenmarkt, waardoor zij niet kunnen doorstromen.

Omwonenden zullen per brief worden geïnformeerd, naar verwachting is de uitbreiding voor de duur van 12 maanden.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (27)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Francis van Leeuwen op zondag 17 oktober 2021 om 01.07 uur
Super maar vangen ze ook gevluchte vrouwen met kids op? Of gescheiden mannen? Zou ook een ding kunnen zijn(ik 4 jaar moeten onderhuren omdat er geen huisvesting was)
user
Geplaatst door Cindy Vonk op zaterdag 16 oktober 2021 om 10.59 uur
Ja de jeugd van tegenwooesig kan niet meer iets kopen dus moeten ze wel huren. Maar dat er geen plek is is denk ik niet de schuld van de vluchtelingen. Dus ik vind de reacties nergens op slaan. OkΓ© er komen vele goudzoekers is waar maar er zijn ook heel veel die alles achter hebben moeten laten wat ze liever ook niet wilde. Kinderen die voor hun ogen zien hun hoe vader word afgeslacht of zien hoe hun moeder word veerkracht. Ik als moeder zou er ook alles aan doen om mn kind in veiligheid te brengen. Vroeger in mn tijd spaarde wij voor ons uitzet en hadden een goede baan dat we een huis konden kopen dat is nu ook niet meer mogelijk met de huizenprijs dus moeten onze kinderen wel een huis huren.
user
Geplaatst door Henk Spelde op zaterdag 16 oktober 2021 om 10.05 uur
Zal wel 12 jaar bedoelen
user
Geplaatst door Jos Klinkenberg op zaterdag 16 oktober 2021 om 09.59 uur
pffff je kan ze toch ook in Almere binnen zetten die staat toch leeg alles is daar aanwezig en het is ook nog eens een overheids gebouw ik zeg wing wing ..
user
Geplaatst door Zaid Fakher op vrijdag 15 oktober 2021 om 23.37 uur
Dom reactie van onze volk Lees goed AZC zegen ze. Als wil je wat zuren ga dan in Den Haag en niet over deze mensen.
user
Geplaatst door Peter Taheij op vrijdag 15 oktober 2021 om 22.02 uur
Gelukszoekers worden in de watten gelegd, maar daklozen met een Nederlands paspoort moeten het maar uitzoeken, schandalig.
user
Geplaatst door Lia Sterkeboer-Heitman op vrijdag 15 oktober 2021 om 21.39 uur
Ze moeten gewoon onderop de wachtlijst
user
Geplaatst door Hanna Burger op vrijdag 15 oktober 2021 om 20.16 uur
Het kan allemaal in Almere maar Nederlanders staan jaren op een wachtlijst voor woningen
user
Geplaatst door Maria Frangoulis Folmer op vrijdag 15 oktober 2021 om 19.44 uur
Ik kan wel vrijwillig helpen πŸ‘πŸ½
user
Geplaatst door Ricardo de Wolff op vrijdag 15 oktober 2021 om 18.45 uur
Vanwege krapte op de huizenmarkt πŸ˜‘πŸ˜‘ is het niet vrij logisch dat die gelukszoekers onderaan de lijst komen te staan. Duizenden Nederlanders die al jaren op een woning wachten en dan lees je nu zo’n bericht echt diep triest dit πŸ–•πŸ»πŸ–•πŸ»πŸ–•πŸ»
user
Geplaatst door Jeffrey Nabbe op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.30 uur
Fietsen weer op slot dan
user
Geplaatst door Louis Kreuning op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.24 uur
ik hoop echt dat het stervens koud word al zullen die gasten hier niet opvallen onse kinderen kleinkinderen alles en iedereen gaat voor hun niet normaal dit
user
Geplaatst door Linda Butter op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.18 uur
De daklozen worden vergeten door de regering terwijl zoveel paleizen leeg staan of niet gebruikt worden en de vluchtelingen krijgen weer als gewoonlijk voorrang om ziek van te worden
user
Geplaatst door Frits van Buuren op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.15 uur
De zoon van mijn vriendin is al 10 ingeschreven en heeft nog niks aangeboden gekregen !!!
user
Geplaatst door Martijn Fokker op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.09 uur
Wat een walgelijke reacties zeg. Er is nogal een verschil tussen mensen die gevlucht zijn voor hun leven, en het niet uit huis kunnen in Nederland. Allebei een groot probleem, maar dat iedereen hier zijn eigen risico belangrijker lijkt te vinden is vrij kansloos.
user
Geplaatst door Rich Hermans op vrijdag 15 oktober 2021 om 17.06 uur
Voor een duur van 12 maanden eeeeeeh kunnen ze rekenen daar bij de gemeente. Dat worden dus gewoonlijk meer dan 12 maanden. En de huidige moeten wachten op doorstroming op de huizenmarkt wat dachten ze van eigen volk eerst. Wij Almeerders moeten ook wachten op een woning. Nee eerst dat zooitje ongeregeld
user
Geplaatst door Aniello Akira Joshua Manigrasso op vrijdag 15 oktober 2021 om 16.57 uur
+10 jaar op de wachtlijst van woningnetπŸ–•πŸΎ
user
Geplaatst door Yasmina Azri op vrijdag 15 oktober 2021 om 16.45 uur
Hoe praten mensen hier over woningen voor hun eigen kinderen. Terwijl er letterlijk staat dat er tenten worden gebouwd voor de vluchtelingen. Moeilijk hΓ¨ volledige artikel lezen πŸ™„
user
Geplaatst door Mir Ve op vrijdag 15 oktober 2021 om 15.52 uur
Wanneer realiseert onze overheid dat dit land (over)vol is? Snap best dat mensen in oorlogsgebied een veilig onderkomen nodig hebben, maar vol is vol. Genoeg tussenliggende (zelfs moslim) landen met meer plek en ook veilig? Alles wat uiteindelijk geen verblijfsvergunning krijgt, blijft toch plakken en kan van de lucht niet leven, dus meer criminaliteit 😑
user
Geplaatst door Monique Rijskamp op vrijdag 15 oktober 2021 om 15.50 uur
Ja en daar kunnen per direct oplossingen voor uit de grond gerukt worden en de jeugd moet steeds langer bij de ouders blijven wonen om in aanmerking te komen voor een eigen plek . Want blijft niet bij noodoplossing. Zodra de asiel aanvragen definitief zijn komen ze ook vast weer vooraan bij het huizenaanbod .
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.7 °C

Lichte regen, temperatuur voelt aan als 6,8 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only