De namen Noah en Olivia zijn vorig jaar het vaakst gekozen voor pasgeboren kindjes in Flevoland, zo blijkt uit onderzoek door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Ook landelijk was Noah de naam die voor jongens het vaakst werd gekozen, voor meisjes was dat de naam Julia. De SVB stelt ieder jaar een overzicht op van de populairste kindernamen in het hele land en maakt daarbij provinciale overzichten.

Meer statistieken

In 2021 zijn in Nederland (tot en met november) in totaal 177.473 baby's geboren waarvan 90.943 jongens en 86.530 meisjes.

In 2021 gingen 165.416 mannen met de naam Johannes met pensioen. Bij de vrouwen waren dat 210.312 Maria's.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Raymond van der Veldt op donderdag 06 januari 2022 om 13.29 uur Ik denk dat het vanaf nu โ€˜Francโ€™ wordt, eerbetoon aan de voormalige Burgemeester van Almere. Allemaal zo trots op die man. ๐Ÿ˜†


avatar

Geplaatst door Shar Rifa op donderdag 06 januari 2022 om 17.28 uur Nog steeds Noah- inmiddels zijn er al veel arken gebouwd??? verzin wat anders- hele klas is gevuld met Noah Noah Noah- als ze maar geen Jezus beginnen te noemen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.