Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 14 augustus 2022
  30 °C
 • Morgen

  Ma 15 augustus 2022
  28 °C
 • Overmorgen

  Di 16 augustus 2022
  27 °C

Meer weer? Klik hier

Zondag 14 augustus 2022
22.4 °c
2

Word jij onze 38,646e volger?

instagram

linkedin

Plan voor 200 tijdelijke woningen in Stedenwijk voorgelegd aan gemeenteraad

2 reacties Politiek en gemeente Stedenwijk

Foto via images0.persgroep.net


Het college van B&W heeft een plan voor 200 tijdelijke woningen aan de Sas van Gentlaan in Stedenwijk voorgelegd aan de gemeenteraad. De locatie is tot stand gekomen na overleg met buurtbewoners, sportverenigingen, scholen en woningcorporaties.

De tijdelijke woningen komen in dit plan ten zuiden van de Sas van Gentlaan op de plek waar op dit moment sportveldjes en een fietsenstalling zijn.

"Deze locatie geeft minder hinder door inkijk en geluid voor de scholen. Ook komt het tegemoet aan de wensen van omwonenden om de vier woonblokken niet te clusteren, maar meer te spreiden over twee locaties. Daarnaast worden in de variant nieuwe, modernere buitensportvoorzieningen gerealiseerd waar zowel scholieren, omwonenden als toekomstige bewoners van de tijdelijke woningen gebruik van kunnen maken", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Voorstel

In augustus 2021 stemde de gemeenteraad van Almere in met de bouw van ongeveer 200 tijdelijke woningen op het Annapark. Na het akkoord van de raad zijn er gesprekken geweest met scholen, woningcorporaties, omwonenden en sportverenigingen over de locatie.

In die gesprekken zijn alternatieven op tafel gekomen die meer draagvlak in de omgeving hebben. Het huidige voorstel dat het college voorlegt aan de gemeenteraad is hier een resultaat van. De gemeente blijft met de omgeving in gesprek, onder andere over de inrichting van het openbaar groen. 

Woningnood terugdringen

Het doel van de tijdelijke woningen is om de woningnood in Almere terug te dringen met ongeveer 200 woningen in de gereguleerde huursector. Een deel van de woningen is gereserveerd voor leraren en jongvolwassen woningzoekers uit de directe omgeving van het Annapark.

Het streven is dat de tijdelijke woningen eind 2022 gerealiseerd zijn en dat zij zij 15 jaar beschikbaar blijven voor de woningmarkt.


Tags bij dit artikel: Stedenwijk

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Stedenwijk of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Stedenwijk? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!

Vacature-alert - 36 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 36 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door LLaura D VVnhrl op vrijdag 28 januari 2022 om 07.39 uur
2693 reacties per woning op woningnet, 200 tijdelijke woningen... interessant.
user
Geplaatst door Sylvia Staaks op donderdag 27 januari 2022 om 22.48 uur
Wie gaat deze huizen bouwen? En zijn deze via woningnet te verkrijgen?
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 14 augustus 2022
  30 °C
 • Morgen

  Ma 15 augustus 2022
  28 °C
 • Overmorgen

  Di 16 augustus 2022
  27 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!