Almere telt inmiddels ruim 200.000 inwoners en daarmee één van de grotere steden van ons land. Almere is niet direct de plek waar je aan zou denken als het gaat om je eerste of andere woning. De stad Almere bestaat inmiddels al bijna 50 jaar en hiermee in de afgelopen jaren ontzettend in populariteit toegenomen.

Waar er tal van andere steden zijn die al de nodige jaren met geschiedenis met zich meedragen, is dit met deze stad niet het geval, toch zijn er tal van redenen te vertellen waarom het wonen hier ontzettend in trek is. 

Ruime kavels 

Eén van de redenen waarom deze stad zo ontzettend populair is, omdat je bij de bouw van zowel een nieuwe woning of de aankoop van een bestaande woning ten opzichte van andere steden heel veel grond heeft. Je vindt er verschillende grote kavels aansluitend op je eigen budget. Daarnaast vind je hier tal van prachtige natuurgebieden, waar je uren kunt rondlopen en helemaal tot rust kunt komen. Deze plek is dus bij uitstek geschikt wanneer jij opzoek bent naar een woning met riante tuin.

Ook het stadscentrum is een echte bezienswaardigheid. Hier vind je allerlei gezellig restaurants en barretjes of één van de vele pleinen. Ben je een echte shopliefhebber, dan kom je in deze stad ook helemaal tot je recht. Naast alle restaurants en barretjes vind je hier ook tal van boetiekjes en grote merken, waar jij geweldig kunt shoppen. 

Betaalbaar 

Waar je in een groot deel van ons land een flinke som geld moet neerleggen voor een woningen, is dit in Almere niet direct het geval. Uiteraard kun je het net als in iedere stad, zo gek maken als dat je dit zelf wilt. Vooral het feit dat hier ook voor starters voldoende mogelijkheden zijn, maakt deze stad ontzettend populair. Zo kun je kiezen voor een rijtjeswoning, twee onder één kap of een vrijstaande woning.

Een huis kopen nog geen optie, dan kunnen ook een huurwoningen Almere ontzettend interessant zijn. Zo geniet je van optimaal woongenot, zonder dat je hier de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Er worden namelijk niet alleen nieuwbouwprojecten voor koopwoningen gerealiseerd, maar ook voor huurwoningen. 

Huren of kopen? 

Het grote voordeel aan het kopen van een huis, is dat je volledig of een deel van je hypotheek aflost. Wanneer je kiest voor een huurwoning, dan betaal je maandelijks een vast bedrag, maar los je niets af. Waar de één het zonde vindt van z’n geld, is huren voor de ander een uitkomst. Het afsluiten van een hypotheek en dus kopen van een huis is door wat voor reden dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Huren is de vrije sector is dan vaak ook financieel gezien geen optie. Een sociale huurwoning Amersfoort kan dan uitkomst bieden. Het voordeel hieraan, is dat je recht hebt op huurtoeslag. Afhankelijk van je inkomen ontvangen je maandelijks een tegemoetkoming om de huurkosten te kunnen voldoen. Op deze manier is ook het wonen in een huurhuis voor iedereen met een lager inkomen een optie. 

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente