Het weer in Almere

 • Vandaag

  Wo 30 november 2022
  8 °C
 • Morgen

  Do 01 december 2022
  7 °C
 • Overmorgen

  Vr 02 december 2022
  4 °C

Meer weer? Klik hier

Woensdag 30 november 2022
6.0 °c
2

Word jij onze 38,728e volger?

instagram

linkedin

Winkels Almere Centrum voorzien van bordjes om deur dicht te laten om energie te besparen

1 reacties Politiek en gemeente


In Almere Centrum start de gemeente de actie ‘winkeldeuren dicht voor energiebesparing’, waarmee ondernemers worden gestimuleerd om de deuren dicht te houden om zo energie te besparen. Ondernemers kunnen daarvoor een gratis deurbordje aanvragen bij de gemeente.

De bordjes zijn bedoeld voor de detailhandel, horeca en openbare gebouwen.

Vrijdag overhandigde wethouder Alexander Sprong samen met de voorzitter van Ondernemers Vereniging Stadcentrum Almere Martin Ort het eerste bordje aan een winkelier in Almere Centrum.

Doel

Het doel van de proef actie is om de ondernemers te stimuleren om de deuren dicht te houden en zo energie te besparen. Veel ondernemers staan hier positief tegenover, met name als andere ondernemers ook mee doen.

Het winkelend publiek is over het algemeen gewend aan open deuren. Om winkeliers te helpen, deelt de gemeente gratis deurbordjes uit.

Op het deurbordje staat de tekst ‘WELKOM, de deur is dicht om energie te besparen’. Het ophangen van het bordje is vrijwillig.

Aanleiding voor deze actie

Veel winkeldeuren staan het hele jaar door open. Winkeliers hebben daar zo hun redenen voor: vrees voor omzetverlies als ze de deuren dicht doen, contact willen houden met buiten of vanwege het beleid van het hoofdkantoor van een winkelketen.

Artikel gaat hieronder verder

Maar de deur openhouden kost veel energie en dat zorgt voor een hoge energierekening en voor meer CO2-uitstoot. Bovendien geeft het ook een negatief signaal af aan het winkelend publiek dat wordt gevraagd om thuis zo veel mogelijk energie te besparen.

Daarom wil de gemeente samen met de ondernemers iets doen aan de vanzelfsprekendheid van openstaande winkeldeuren.

Proef in Almere Centrum, daarna andere stadsdelen

Om te kijken wat de behoefte is van de winkeliers begint de gemeente de proef met de deurbordjes in Almere Centrum. Als de proef positief wordt ervaren, breidt de gemeente de actie uit naar de andere stadsdelen.

Winkeliers en horecaondernemers in andere stadsdelen die alvast een deurbordje willen, kunnen die aanvragen.Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Sonja van Lingen op vrijdag 18 november 2022 om 15.21 uur
Echt klant vriendelijk voor de hulpbehoevend mede mens. hoor vaak dat als iemand in rolstoel of scootmobiel zit er niemand deur open doet.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Wo 30 november 2022
  8 °C
 • Morgen

  Do 01 december 2022
  7 °C
 • Overmorgen

  Vr 02 december 2022
  4 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!