De naam van de opvolger van Franc Weerwind die eerder opstapte om minister te worden, zal dinsdagavond bekend worden gemaakt. Dat meldt de gemeente.

Dinsdagavond om 19.00 uur vindt er een besloten vergadering plaats binnen de gemeenteraad waarbij de definitieve opvolger wordt gekozen.

Na het overleg, wat enkele uren zal duren, zal vervolgens de naam van de nieuwe burgemeester bekend worden gemaakt. Ook zal waarnemend burgemeester Ank Bijleveld een toelichting geven over de keuze.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (13)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Jantien van der Vliet op maandag 16 januari 2023 om 18.26 uur Ik ben bijzonder benieuwd....Als 'gewone' betrokken burger maakt iemand geen kans volgens mij.


avatar

Geplaatst door Leo Jong op maandag 16 januari 2023 om 18.29 uur De raad en commissie van Almere kennende, zal het weer een meeloper worden van het college en geen burgervader met karakter


avatar

Geplaatst door AlitheaJacob Wierdsma op maandag 16 januari 2023 om 18.45 uur Dat wordt de kortste burgemeester in history


avatar

Geplaatst door Rich Hermans op maandag 16 januari 2023 om 18.43 uur Zal wel weer zo,n Mark Rutte volger zijn Ikke ikke ikke en onze eigen volk mag stikken. Want ja die weerwind was ook geen lieverdje. Die Anke bijleveld is ook zo,n pinnokio volger uit zelfde hout gesneden. Alles voor meneer Rutte en niets voor het eigen volk.


avatar

Geplaatst door David Homma op maandag 16 januari 2023 om 18.59 uur zal idd wel weer een flapdrol zijn.


avatar

Geplaatst door Charles van den Bos op maandag 16 januari 2023 om 19.13 uur Wordt waarschijnlijk net zo’n burgemeester als die we gehad hebben eentje die zijn/haar stoep schoon houdt en geen interesse heeft in het stoepetje van de buren maar we geven hem / haar een kans en hopen op beterschap


avatar

Geplaatst door Pietje Bell op maandag 16 januari 2023 om 19.21 uur Wordt een d66 of vvd


avatar

Geplaatst door Cindy Lee Newell op maandag 16 januari 2023 om 19.26 uur Nou kijken hoe lang deze uit de draaideur blijft..


avatar

Geplaatst door Ron de Wit op maandag 16 januari 2023 om 19.59 uur Ik hoop op er eentje met ballen maar dat zal haast wel weer niet. Zal wel een volgertje worden helaas. Maar we wachten af...


avatar

Geplaatst door Ina Visser op dinsdag 17 januari 2023 om 09.25 uur Laat het aub eentje zijn die alle problemen in de stad eens aanpakt. Almere moet weer schoon en veilig worden.


avatar

Geplaatst door Ans van Driel-Stuijver op dinsdag 17 januari 2023 om 11.40 uur Wat een negatieve reacties nog voordat er iets bekend is. Heb er alle vertrouwen in.


avatar

Geplaatst door Saskia Munzer-Winkel op dinsdag 17 januari 2023 om 19.10 uur Nou we wachten in spanning af hoor 🙄


avatar

Geplaatst door Marretjuh Mar op woensdag 18 januari 2023 om 06.38 uur Hein van der Loo is nieuwe burgemeester


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.