De gemeenteraad van Almere heeft dinsdagavond besloten om Hein van der Loo aan te bevelen voor de functie van burgemeester van Almere. Hij volgt daarmee Franc Weerwind op, nadat Weerwind een jaar geleden werd beëdigd als minister voor Rechtsbescherming. Ank Bijleveld is sindsdien waarnemend burgemeester, nog tot 1 maart.

De 51-jarige Hein van der Loo is niet verbonden aan een politieke partij. Hij is sinds 2019 burgemeester van Zwijndrecht.

Artikel gaat hieronder verder

Deze aanbeveling van de raad wordt met het advies van de commissaris van de Koning ;Leen Verbeek) naar de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd. De minister ontvangt Van der Loo voor een gesprek en daarna benoemt de Koning de nieuwe burgemeester.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432