Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De helft van de jongeren in Flevoland ervaart psychische klachten na de coronapandemie, zo blijkt uit de cijfers van de Corona Gezondheidsmonitor 2022 van de GGD. 

Ook kampen Flevolandse jongeren volgens de GGD iets vaker met eenzaamheid (65 procent, tegen landelijk 63 procent).

De GGD hield de monitor bij om te bekijken wat de effecten zouden zijn onder jongeren tussen de 16 en 25 jaar. In totaal werden er bijna 70.000 jongeren ondervraagd, waaronder 2300 jongeren in Flevoland: deze groep kwam langdurig thuis te zitten omdat scholen, sportclubs en de horeca gesloten waren. Ook de anderhalve meter-maatregel zorgde voor isolement.

Almere deelt plek met Dronten

In Flevoland hebben volgens de GGD vooral jongvolwassenen in Dronten en Almere last van psychische klachten, bij de meeste gevallen gaat het volgens de GGD om lichte klachten.

Artikel gaat hieronder verder

In totaal 2 op de 5 jongvolwassenen met psychische klachten voelen zich daardoor ook beperkt in het dagelijks leven. Van deze groep heeft de helft ook wel eens suïcidale gedachten, van alle Flevolandse jongeren is dat 8 procent.

Aantal eenzame jongeren gestegen

Ook het aantal eenzame jongeren is gestegen, in vergelijking met een jaar eerder. Het percentage steeg van 58 naar 65 procent. 

Alhoewel er geen directe oorzaak is van de klachten, lijkt de coronapandemie voor een rol te hebben gespeeld. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432